Afyonkarahisar’ın Emirdağ ilçesinde hayırsever gurbetçi Emsal Şahin kendi adını ve vefat eden eşi Mustafa Şahin’in ismini taşıyan anaokulu yaptırdı. Anaokulunun açılış törenine Afyonkarahisar Valisi Kübra Güran Yiğitbaşı, Emirdağ Kaymakamı Osman Bilici, Emirdağ Belediye Başkanı Serkan Koyuncu, Milli Eğitim Bakanlığı Afyonkarahisar Müdürü Miraç Sünnetci ve bölge halkı katıldı.

2019 yılında dönemin Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk tarafından imzaları atılan anaokulu 2022 yılı itibari ile faaliyete girdi. Hayırsever gurbetçinin sağlık sorunları ve yurt dışında ikamet ediyor olması sebebiyle okulun açılışı yapılamamıştı.

Emsal-Mustafa Şahin Anaokulu’nun açılış töreni Milli Eğitim Müdürü Miraç Sünnetçi’nin açılış konuşmasıyla başladı.  Miraç Sünnetçi Emirdağ İlçesinde 4 okulun daha vatandaş ve devlet işbirliğiyle topluma kazandırıldığından Emirdağlı Gurbetçilerin bu konuda çok duyarlı olmalarından duymuş olduğu memnuniyeti ifade ederken, “Bu gönlü zenginler hep Emirdağ’dan çıkıyor.” dedi.

4 derslikli olan anaokulunda 4 öğretmen 1 idareci ve 1 personel olmak üzere 6 kişi çalışırken 50 öğrenci eğitim ve öğretim görebilecek. Afyonkarahisar Valisi Kübra Güran Yiğitbaşı, hayırsever gurbetçi Emsal Şahin ve protokol üyeleri okulun açılışını temsilen kurdele kestikten sonra okulu gezerek öğrencilerle sohbet etti. Vali Yiğitbaşı hayırsever aileye şükran plaketi vererek, teşekkür etti.

Hibya Haber Ajansı