WWW.URFADABUGUN.COM,Urfa’da bugün,Urfa'nın Kültürü,Şanlıurfa Turizmi,Tarihi Şanlıurfa,Urfa Kültür Sanat
WWW.URFADABUGUN.COM,Urfa’da bugün,Urfa'nın Kültürü,Şanlıurfa Turizmi,Tarihi Şanlıurfa,Urfa Kültür Sanat
EKONOMİ

Egeyapı Avrupa GYO, sermayesini 1 milyar TL’ye çıkaracak

İstanbul, 18 Ağustos 2026 (Hibya) - Egeyapı Avrupa Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı (GYO) A.Ş, 200 milyon TL olan çıkarılmış sermayesini 800 milyon TL artırarak 1 milyar TL’ye yükseltme kararı aldı.

Egeyapı Avrupa GYO, sermayesini 1 milyar TL’ye çıkaracak
Paylaş:

Şirketin 18 Ağustos 2026 tarihli yönetim kurulu kararına göre, 750 milyon TL olan kayıtlı sermaye tavanının bir defaya mahsus aşılması suretiyle gerçekleştirilecek bedelsiz sermaye artırımının 221 milyon 307 bin 465,60 TL’lik kısmı sermaye düzeltme farklarından, 578 milyon 692 bin 534,40 TL’lik kısmı ise emisyon primlerinden karşılanacak.

Sermaye artırımından doğacak payların, mevcut pay sahiplerine sahip oldukları pay grupları ve şirket sermayesine iştirak oranları doğrultusunda bedelsiz olarak kayden dağıtılması kararlaştırıldı.

Bu kapsamda şirket esas sözleşmesinin “Sermaye ve Paylar” başlıklı 8. maddesinin sermaye artırımına uygun şekilde tadil edilmesi ve gerekli idari süreçlerin tamamlanması için Sermaye Piyasası Kurulu (SPK) ile diğer resmi kurumlara başvurulmasına karar verildi.

Hibya Haber Ajansı

Bu haber WWW.URFADABUGUN.COM,Urfa’da bugün,Urfa'nın Kültürü,Şanlıurfa Turizmi,Tarihi Şanlıurfa,Urfa Kültür Sanat tarafından yayımlanmıştır. İzinsiz kopyalanamaz, alıntılarda kaynak gösterilmesi zorunludur.

EKONOMİ Haberleri

Yorumlar

Editoryal moderasyon aktif

Yorum Yaz

Yorumunuz incelendikten sonra yayın ilkelerimize uygun bulunması hâlinde yayınlanır. Hakaret, iftira ve reklam içeren ifadeler reddedilir.

adlı okura yanıt yazıyorsunuz.
0 / 2000

Bu içeriğe henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu siz yazın.