WWW.URFADABUGUN.COM,Urfa’da bugün,Urfa'nın Kültürü,Şanlıurfa Turizmi,Tarihi Şanlıurfa,Urfa Kültür Sanat
WWW.URFADABUGUN.COM,Urfa’da bugün,Urfa'nın Kültürü,Şanlıurfa Turizmi,Tarihi Şanlıurfa,Urfa Kültür Sanat
DÜNYA

Macron: Roudy, kadın erkek eşitliğini Cumhuriyet’in bir gereği haline getirdi

Paris, 18 Ağustos (Hibya)- Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron, eski bakanlardan ve kadın hakları savunucusu Yvette Roudy’yi vefatının ardından yaptığı açıklamayla andı.

Macron: Roudy, kadın erkek eşitliğini Cumhuriyet’in bir gereği haline getirdi
Paylaş:

Macron, Roudy’nin kadınlar ve erkekler arasındaki eşitliği etkili bir hak ve Cumhuriyet’in gereği haline getirmek için mücadele ettiğini belirterek, “İnançlı ve mücadeleci bir kadın olan Yvette Roudy, kadınlarla erkekler arasındaki eşitliği etkili bir hak ve Cumhuriyet’in bir gereği haline getirdi” ifadelerini kullandı.

Roudy’nin Fransa’da 8 Mart’ın Dünya Kadınlar Günü olarak kabul edilmesine katkı sunduğunu, kürtaj hakkının sosyal güvenlik kapsamına alınmasını sağladığını ve 13 Temmuz 1983 tarihli mesleki eşitlik yasasının hazırlanmasında rol üstlendiğini aktaran Macron, “Onun kazanımları varlığını sürdürüyor” dedi.

Macron, açıklamasını “Eşitlik için verdiği mücadeleyi daha ileri taşımak hepimizin görevi” sözleriyle tamamladı.

Hibya Haber Ajansı

Bu haber WWW.URFADABUGUN.COM,Urfa’da bugün,Urfa'nın Kültürü,Şanlıurfa Turizmi,Tarihi Şanlıurfa,Urfa Kültür Sanat tarafından yayımlanmıştır. İzinsiz kopyalanamaz, alıntılarda kaynak gösterilmesi zorunludur.

DÜNYA Haberleri

Yorumlar

Editoryal moderasyon aktif

Yorum Yaz

Yorumunuz incelendikten sonra yayın ilkelerimize uygun bulunması hâlinde yayınlanır. Hakaret, iftira ve reklam içeren ifadeler reddedilir.

adlı okura yanıt yazıyorsunuz.
0 / 2000

Bu içeriğe henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu siz yazın.