WWW.URFADABUGUN.COM,Urfa’da bugün,Urfa'nın Kültürü,Şanlıurfa Turizmi,Tarihi Şanlıurfa,Urfa Kültür Sanat
WWW.URFADABUGUN.COM,Urfa’da bugün,Urfa'nın Kültürü,Şanlıurfa Turizmi,Tarihi Şanlıurfa,Urfa Kültür Sanat
EKONOMİ

Alves Kablo’dan ilk 6 ayda 1,21 milyar TL FAVÖK

İstanbul, 19 Ağustos 2026 (Hibya) - Alves Kablo Sanayi ve Ticaret A.Ş, 2026 yılının ilk yarısını 1,21 milyar TL FAVÖK ile tamamladı.

Alves Kablo’dan ilk 6 ayda 1,21 milyar TL FAVÖK
Paylaş:

Şirketin 1 Ocak-30 Haziran 2026 dönemine ilişkin faaliyet raporunda yer alan finansal verilere göre, brüt kar yüzde 18,7 artışla 1,26 milyar TL’ye, esas faaliyet karı yüzde 24,6 artışla 1,09 milyar TL’ye çıktı. FAVÖK ise yüzde 27,3 artarak 1,21 milyar TL oldu.

Buna karşın finansman giderlerindeki yükseliş ve vergi giderlerinin etkisi net kara yansıdı. Şirketin finansman giderleri 751,8 milyon TL’den 947,1 milyon TL’ye yükselirken, vergi öncesi kar yüzde 14,2 artışla 182,6 milyon TL’ye ulaştı. Dönem net karı ise 33,3 milyon TL olarak gerçekleşti. Geçen yılın aynı döneminde net kar 71 milyon TL seviyesindeydi.

Faaliyet raporunda, satışların maliyetindeki artışın hasılat büyümesinin üzerinde gerçekleşmesi nedeniyle brüt kar marjının yüzde 19,5’ten yüzde 15,5’e gerilediği belirtildi. Buna karşılık faaliyet giderlerinin yönetimi ve diğer faaliyet gelirlerinin katkısıyla esas faaliyet karı 215,5 milyon TL arttı.

Hibya Haber Ajansı

Bu haber WWW.URFADABUGUN.COM,Urfa’da bugün,Urfa'nın Kültürü,Şanlıurfa Turizmi,Tarihi Şanlıurfa,Urfa Kültür Sanat tarafından yayımlanmıştır. İzinsiz kopyalanamaz, alıntılarda kaynak gösterilmesi zorunludur.

EKONOMİ Haberleri

Yorumlar

Editoryal moderasyon aktif

Yorum Yaz

Yorumunuz incelendikten sonra yayın ilkelerimize uygun bulunması hâlinde yayınlanır. Hakaret, iftira ve reklam içeren ifadeler reddedilir.

adlı okura yanıt yazıyorsunuz.
0 / 2000

Bu içeriğe henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu siz yazın.