Mısır’ın El-Alameyn kentinde düzenlenen toplantıda, ikili iş birliğinde kaydedilen ilerleme ile komitenin yarın gerçekleştirilecek yedinci oturumunda imzalanması planlanan belgeler ele alındı.
Toplantıya Katar Dışişleri Bakanlığı Arap İşleri Dairesi Direktörü Nayef Al Emadi ile Mısır Dışişleri Bakan Yardımcısı İhab Fahmy başkanlık etti. Görüşmede iki ülke arasındaki ekonomik, yatırım ve ticari ilişkiler değerlendirildi.
Taraflar, özellikle “Alam El Roum” projesinin ilk aşamasının başlatılmasının ardından Katar-Mısır ilişkilerinde çeşitli alanlarda yaşanan gelişmelerden memnuniyet duyduklarını bildirdi.
Toplantıda ayrıca iki ülke arasında kapsamlı ekonomik ortaklık anlaşmasına yönelik ilk müzakere turunun ekim ayında başlatılması konusunda varılan anlaşma ele alındı. Söz konusu sürecin “ekonomik bütünleşmeye katkı sağlaması ve iki kardeş halkın çıkarlarına hizmet etmesi” hedefleniyor.
Katar ve Mısır tarafları, Ortak Yüksek Komite toplantılarının düzenli şekilde gerçekleştirilmesinden duydukları memnuniyeti de dile getirerek, bölgesel ve uluslararası meselelerde yakın koordinasyon ve sürekli istişarenin önemine dikkati çekti.
Hibya Haber Ajansı

