Bakanlıktan yapılan açıklamaya göre, Bakan Bolat, Mısır Ticaret ve Sanayi Bakanı Saleh’in davetine icabetle 27-28 Ekim tarihlerinde Kahire’ye resmi bir ziyaret gerçekleştirecek.

Türkiye ve Mısır arasındaki ticari ve ekonomik ilişkileri daha da geliştirmek amacıyla, Ticaret Bakanlığınca organize edilen ülkenin önde gelen iş insanlarından müteşekkil bir ticaret heyeti de Bakan Bolat’ın ziyaretine katılım sağlayacak.

Ticaret Bakanlığı heyetiyle birlikte, 10’u STK başkanı olmak üzere 113 iş insanının dahil olduğu ziyaret programında Türk ve Mısır iş dünyası arasındaki ticari ve ekonomik ilişkilerin ileri seviyeye taşınması hedefleniyor.

Ziyaret kapsamında, Bakan Bolat Türk ve Mısır iş çevreleri ile yuvarlak masa toplantısında bir araya gelecek, Mısır Ticaret ve Sanayi Bakanı Saleh ile ikili görüşme gerçekleştirecek.

Söz konusu görüşmede; 10 milyar dolar civarında gerçekleşen Türkiye-Mısır ticaret hacminin 5 yıl içerisinde 15 milyar dolara çıkarılmasına yönelik yol haritası, Türkiye ve Mısır arasında 24-25 Ekim tarihlerinde gerçekleştirilen Teknik Danışma Toplantısı ve Serbest Ticaret Anlaşması 5. Ortak Komite Toplantısında kaydedilen gelişmeler, Türkiye-Mısır Serbest Ticaret Anlaşması genişletme ve revizyon müzakerelerine başlanması, ikili ticarette yerel paraların kullanılması, Türkiye ve Mısır arasında Ro-Ro hattının kurulması, iş çevrelerimizin Mısır’da karşılaştığı çalışma izni ve pazara giriş sorunları ele alınacak.

Son olarak, Bakan Bolat 28 Ekim tarihinde Kahire'de Mısır Devlet Başkanı Abdel Fattah El Sisi'nin  himayesinde bu yıl ikincisi düzenlenecek olan "Uluslararası İmalat Kongresi ve Fuarının” açılışına katılacak, firmalarımızın Mısırlı muhatapları ile görüşmeler gerçekleştirecekleri B2B alanını ziyaret edecek.  

Hibya Haber Ajansı