DFINITY Vakfı tarafından kurulan öncü Web3 projelerinden Internet Computer ile blockchain tabanlı ürün ve hizmetleriyle bilinen Coinoxs geçtiğimiz dönemde iş birliklerini duyurmuştu. Bu iş birliği kapsamında ilk adım, ICP Turkey Ideathon etkinliğiyle atıldı. Etkinlikte, sektörün önemli isimleriyle paneller düzenlenirken, Türkiye’de doğan başarılı Web3 projelerine Ideathon ödülü verildi.

 

Kıvılcım Harika Ertunç sunuculuğunda gerçekleşen ICP Turkey Ideathon’da, ekosistem liderleri, Web3 gaming , yatırımcı/VC, influencer panelleri düzenlendi ve Committable Kurucusu Dr. Han da konuşmacı olarak yer aldı.  Sheraton Levent İstanbul’da gerçekleşen etkinlikte, Web3 oyunlarının geleceği, blokchain adaptasyonu, Web3 yatırım kriterleri ve Web3 topluluğu gibi önemli konular ele alındı. 

Düzenledikleri ICP Turkey Ideathon etkinliğine ilişkin açıklamalarda bulunan ICP.Hub Turkey Kurucu Ortağı Daria Chernozub “Türkiye, stratejik konumu sayesinde, farklı bölgelerden insanlar için cazip bir uluslararası merkez haline geliyor. Internet Computer’ın yerel paydaşlarla ilişki kurması ve Web3 girişimlerine aktif katılım sağlaması için Türkiye’de bir temel oluşturması oldukça büyük önem arz ediyor. Bu kapsamda Ideathon, genç yetenekleri çekmek ve yerel toplumun ilgi alanlarını anlamak açısından değerli bir etkinlik oldu. Coinoxs ile yaptığımız iş birliği; yenilikçi proje fikirlerini toplamamıza katkı sağlarken, influencerlar, uzmanlar, yatırımcılar ve blockchain ekosisteminin katılımcılarıyla etkileşimde bulunabileceğimiz mini bir konferans formatına dönüştü. Gelecekte buradaki ilişkilerimizi, hackathonlar, Web3 başlangıçları için hızlandırma programları, yerel topluluklar ve ana oyuncularla iş birlikleri yoluyla daha da güçlendirmeye devam edeceğiz.” dedi.

Ideathon ödülünün kazananları belli oldu 

Ideathon ödülünün kazananlarının belli olduğu ICP Turkey Ideathon etkinliğine, yoğun ilgi gösterildi. Birçok başarılı projenin yer aldığı etkinlikte, katılımcılar sunumlarını gerçekleştirildi ve yapılan değerlendirmeler sonrası ödüller sahiplerini buldu. Şifreler, kripto cüzdan adresleri ve kredi kartı bilgileri gibi hassas kullanıcı verilerinin en yüksek koruma seviyesini sağlamak için çözümler sunan Patara, ödül kazanan projeler arasında birinci sırada yer aldı. DApp ve oyun geliştiricilerinin kullanıcı etkinliğini analiz etmelerini sağlayan bir API ve analitik hizmet sunan Wallet Targeting ise ikinci oldu. Üçüncü sırada, ICP ağındaki AI durumları için “Teach to Earn” senaryosunu yönlendiren ve veri sağlayıcılarının mülkiyet haklarını koruyan Paic projesi yer alırken, dördüncü sıra kullanıcı odaklı olarak tasarlanmış NFT ve DeFi entegrasyonuna sahip bir dApp olan Metacoders’ın oldu.

Katılımcılar için ilham verici özellikte birçok panelin gerçekleştiği Ideathon etkinliğinin ekosistem liderleri panelinde, blockchain adaptasyonu hakkında konuşmalarını yapmak üzere Coinoxs Kurucusu Can Azizoğlu, Mindstone Labs Üst Düzey Yöneticisi Tansel Kaya ve Game Factory Kurucu Ortağı Murat Kahraman yer aldı. Web3 gaming panelinde Asilium Kurucusu Kadir Parin Web3 oyunlarının geleceğinden bahsederken, yatırımcı/VC panelinde Web3 yatırım kriterleri konusunda Stargate Ventures’tan Efe Kethüda konuşmasını gerçekleştirdi. Dr. Han’ın da konuşmacı olduğu etkinliğin influencer panelinde ise Ekin Albayrak tarafından topluluk konusuna değinildi. 

Hibya Haber Ajansı