Bölgede yaşanan katliamların her birimizi derinden yaraladığını; ancak savaşın, yurt savunmasının ne demek olduğunu iyi bilen Türk halkının, kurtuluşun ve kuruluşun hikayesini tam da bu zamanlarda destansı şekilde anlatması gerektiğini vurgulayan Ösen şöyle konuştu:

“Türkiye’de demokrasi, özgürlük, birlikte yaşama arzusu denildiği zaman akıllara ilk olarak İzmir gelir. İzmir haksızlığa başkaldırı, barışa davet, insan ve kadın haklarına saygı, vatan sevgisinin kalesi demektir. Biz İzmirliler, Cumhuriyet’in ne demek olduğunu iyi biliriz. Bağımsız olmadıktan sonra hayatta anlam ifade eden her şeyin başkalarının insafına kalmış sahte bir düzen olduğunu biliriz. Hasan Tahsin ilk kurşunu atmamış olsaydı sonunun nereye varacağını iyi biliriz.”

“Kurtuluşun ve kuruluşun hikayesi tam da bu zamanlarda destansı şekilde anlatılmalıdır”

Ösen, bölgede, Orta Doğu’da yaşanan katliamlar, masum sivillerin, çocukların kolektif cinayetlere kurban gitmesinin kendilerini derinden yaraladığını ve üzdüğünü ifade ederek, şunları kaydetti:

“Savaşın, yurt savunmasının ne demek olduğunu iyi bilen milletlerin başında geliyoruz. İşte bu nedenle bağımsızlık adına tüm dünya milletlerine örnek olmuş kurtuluşun ve kuruluşun hikayesi tam da bu zamanlarda destansı şekilde anlatılmalıdır. Bu müstesna destanı, bağımsızlık mücadelesi veren mazlum toplumların kulaklarına, tüm dünyaya neden haykırmıyoruz?”

Hibya Haber Ajansı