Dünya Sağlık Teşkilatı’nın Gazze için alması gereken aksiyonu Ghebreyesus’a kendisine dün saat 13.30’da ulaşan bir mektupla hatırlattığını belirten Bakan Koca, mektubunda şu ifadelere yer verdi:

“Sayın Ghebreyesus, DSÖ Genel Direktörü, Gazze'de hayat, eğer buna ‘hayat’ denebilirse, iki haftadan fazla bir süredir çok ağır savaş koşulları altında. DST Genel Direktörü olarak bu olağanüstü duruma sarf ettiğiniz dikkatin farkındayım. Her şeyden öte, bir insan, kendini insanlığın hizmetine adamış insan sağlığı savunucusu olarak da neler hissettiğinizi tahmin edebiliyorum. Ancak şunu ifade etmek isterim ki masum sivillerin hayatını kaybettiği, yaralı çocukların sağlık hizmetine ulaşamadığı Gazze için yapabilecekleriniz, bugüne kadar yaptıklarınızdan çok daha fazladır, buna yürekten inanıyoruz.”

Bakan Koca, Dünya Sağlık Teşkilatı’nın önderlik sorumluluğu ile ve acilen gerekli girişimlerde bulunarak Gazze’de verilecek sağlık hizmetlerinin güvenliğini garanti altına alması gerektiğini vurgulayarak,  “Ülkemin, hasta çocuklar başta olmak üzere, savaşın mağdurları için gerekli sağlık hizmetlerini Gazze'ye ulaştırmaya, yaralıları Türkiye'de tedavi altına almaya hazır olduğunu ve gerekli hazırlıkları yaptığını bilmenizi isterim. Hayat kurtarmak için eksik olan şey, gerekli şartların oluşturulmasıdır.” dedi.

Dünya Sağlık Teşkilatı’nın mottolarından biri "Herkes için sağlık", diğerinin ise "Kimseyi geride bırakmamak” olduğunu kaydeden Bakan Koca, “Bir Sağlık Bakanı, bir insan ve baba olarak size çağrım, bu iki mottonun birer hakikat olduğunu tekrar ortaya koymanızdır. Tüm Türkiye'nin beklenti dolu selamlarını iletiyorum." ifadesini kullandı.

Hibya Haber Ajansı