İSTANBUL (AA) - Casper, vergi indiriminden yararlanarak telefon ve bilgisayar almak isteyen öğrenciler için uygun ürünlerini açıkladı.

Şirketten yapılan açıklamaya göre, üniversite öğrencilerinin faydalanabileceği düzenleme kapsamında gençler, Casper VIA X30 Plus, Casper VIA X30 ve Casper VIA M35 akıllı telefonları ile Casper Nirvana C370 bilgisayarı vergi indiriminden yararlanarak alabilecek.

Resmi Gazete'de yayımlanan Cumhurbaşkanlığı Kararı ile "Yükseköğretim Öğrencilerine Teknolojik Cihaz ve İnternet Desteği Verilmesine İlişkin Karar" 1 Kasım 2023 itibarıyla yürürlüğe giriyor. Bu karar doğrultusunda AR-GE ve üretim tesisine sahip olmalarının avantajını kullanarak Casper, yeni ürünler tasarlamayı planlıyor.

Verilen bilgiye göre, Casper VIA X30 Plus, 8 GB RAM + 8 GB sanal RAM olmak üzere toplamda 16 GB RAM özelliği, 50 MP kamerası, 4600 mAh batarya kapasitesi, NFC teknolojisi, 256 GB dahili depolaması ve 30 W hızlı şarj özelliğine sahip. Casper VIA X30 Plus, üstün teknolojik özellikleri trend bir tasarımla kullanıcılarıyla buluşturuyor.

4 GB RAM + 4 GB sanal RAM olmak üzere toplamda 8 GB RAM özelliği, 13 MP kamerası, 5000 mAh batarya kapasitesi, 128 GB dahili depolamasına sahip Casper VIA M35, her türlü kullanıcı ihtiyacını karşılayabilecek özelliklere sahip.

Casper Nirvana C370, modern tasarım hatları, Windows 11 işletim sistemi ve Intel işlemcisiyle birlikte iyi bir fiyat performans dengesine sahip. Cihaz, 1,7 kilogramlık hafifliği ve 19,6 milimetre inceliği sayesinde maksimum mobilite sağlıyor.

1366x768 HD ve Anti-Glare yansıtmasız ekranı sayesinde benzerlerinden ayrılan Casper Nirvana C370 de ekstra bir araç kullanılmasına gerek olmadan, klavye kullanımında bilek duruşu göz önünde bulundurularak tasarlanan 135 derecelik uplift menteşe yapısı sayesinde kısa ya da uzun kullanımlarda maksimum konfor sağlıyor. Cihaz, 7,4 milimetre inceliğindeki ekran çerçevesi, 15,6 inç boyutundaki ekranı ve 220 NIT parlaklığıyla yüksek kalitede görüntüleme deneyimini kullanıcılarıyla buluşturuyor.