Sağlık ve fitness pazarındaki artan ihtiyacın farkında olan Huawei, giyilebilir teknolojileri aracılığıyla sağlık izleme algoritmalarında daha derin araştırmalar yapmaya kararlı. 2016'dan bu yana dünya çapında üç Sağlık Laboratuvarı kuruldu: Çin'deki Xi'an ile Songshan Gölleri ve şimdi de Finlandiya'nın Helsinki kentinde açıldı. Bu yıl Huawei, Ipsos ile iş birliği içinde 8 Avrupa ülkesinde 8 binden fazla katılımcıyla bir sağlık araştırması gerçekleştirdi ve katılımcıların yüzde 92 gibi bir çoğunluğunun sağlıkla ilgili yaşam tarzlarının en az bir yönünü iyileştirmek istediğini ve katılımcıların yalnızca yüzde 50'sinin fiziksel uygunluk seviyelerinden memnun olduğunu ortaya koydu.

Dünya standartlarında spor simülasyon test tesisleri 

Laboratuvar, 20'den fazla sporu kapsayan 200'den fazla fizyolojik ve biyomekanik göstergeyi izleyen 5 ana test alanında gerçeğe yakın spor ortamları ile senaryoları oluşturdu. Bu 5 ana alan arasında ters akımlı havuz, kayak simülatörü, çok fonksiyonlu koşu bandı, aletli koşu bandı ve çeşitli kardiyovasküler egzersizlerden oluşan açık spor salonu alanı yer alıyor. Performans hem son derece gelişmiş makinelerle hem de Huawei Watch GT 4 gibi Huawei'nin en yeni giyilebilir cihazları kullanılarak ölçülüyor.

Huawei, yüzücülerin yüzme performanslarının doğru bir şekilde değerlendirilebilmesini sağlamak için profesyonel standartlara dayalı kendi ters akım havuzunu inşa etti. Havuz, 350 m3/saat kadar kontrol edilebilir debi üretebilen ve su sıcaklığı ile kalitesinin değiştirilmesine olanak tanıyan dinamik su jetleriyle donatıldı.

Huawei Watch GT 4 entegrasyonu: Huawei'nin gelişmiş sağlık izleme giyilebilir cihazı

Laboratuvar, günlük araştırma testlerini Huawei'nin en yeni Huawei Watch GT 4 ürününü kullanarak gerçekleştirecek. Akıllı saat ile fizyolojik verileri doğru bir şekilde ölçmek için Huawei'nin önde gelen sağlık ve fitness izleme teknolojileri kullanılacak.  Huawei Watch GT 4 ayrıca insan kardiyopulmoner kapasitesini (maksimum O2 hacmi) değerlendirmek için de kullanılacak, bu da araştırmacıların spor performansını daha bilimsel olarak değerlendirmelerine ve hatta egzersiz güvenliğini artırmak için insan spor yeteneğini daha doğru bir şekilde puanlamalarına olanak tanıyacak.

Hibya Haber Ajansı