Selçuklu Kongre Merkezi’ndeki UCLG Dünya Konseyi’nin ilk günü CEMR Bölge Teşkilatı toplantısıyla başladı. Ardından “Politika Tartışması: Kent Hakkı: Müştereklerin Geri Kazanılması”, “Politika Tartışması: Herkes İçin Fırsatlar: Finansman ve Ekonominin Yeniden Tanımlanması” toplantıları yapıldı.

Dünya Belediyeler Birliği Başkanı ve Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, “Politika Tartışması: Kent Hakkı: Müştereklerin Geri Kazanılması” konulu oturuma katılarak yaptığı açılış konuşmasında 50 ülkeden gelen konuklara hitap etti.

“Politika önceliklerimizi yenilemek ve stratejimizi ilerletmek için kritik bir zamandayız”

Konya olarak UCLG Dünya Konseyi’ne ev sahipliği yapıyor olmaktan duyduğu memnuniyeti dile getiren Başkan Altay, “Yerel ve bölgesel yönetimlerden oluşan topluluğumuzun, burada hep birlikte, dünyayı değiştirmeye hazır olmasından ve pek çok zorlu duruma rağmen, bir hareket olarak birleşmiş olduğumuzu görmekten ayrıca mutluyum. Sürdürülebilir Kalkınma Amaçlarına ulaşmak amacıyla; politika önceliklerimizi yenilemek ve stratejimizi ilerletmek için kritik bir zamandayız. Ümit ediyorum ki bu konuda da oldukça güzel gelişmeler yaşayacağız.” dedi.

Başkan Altay UCLG Başkanlığını resmen devralacak

Dünya genelinden 50 ülkeden 400’e yakın yerel ve bölgesel yönetim temsilcisi ile yedi kıtadan konukların katıldığı UCLG Dünya Konseyi’nde 27 Ekim Cuma günü UCLG Yönetim Kurulu ve UCLG Dünya Konseyi toplantıları gerçekleştirilecek. Başkan Altay, Dünya Konseyi toplantısında UCLG Başkanlığını resmen devralacak.

Hibya Haber Ajansı