WWW.URFADABUGUN.COM,Urfa’da bugün,Urfa'nın Kültürü,Şanlıurfa Turizmi,Tarihi Şanlıurfa,Urfa Kültür Sanat
WWW.URFADABUGUN.COM,Urfa’da bugün,Urfa'nın Kültürü,Şanlıurfa Turizmi,Tarihi Şanlıurfa,Urfa Kültür Sanat
DÜNYA

Netanyahu: 104 yerleşim ve 160 çiftlik kurduk ve resmileştirdik

Kudüs, 26 Ağustos (Hibya)-İsrail Başbakanı Benjamin Netanyahu, Mateh Binyamin Bölgesel Konseyi'nin yıllık etkinliğinde yaptığı konuşmada, Batı Şeria'daki yerleşim faaliyetlerine ilişkin değerlendirmelerde bulundu. Netanyahu, hükümet döneminde 104 yerleşimin kurulduğunu ve resmileştirildiğini, ayrıca 160 çiftlik oluşturulduğunu söyledi.

Netanyahu: 104 yerleşim ve 160 çiftlik kurduk ve resmileştirdik
Paylaş:

İsrail Başbakanı Netanyahu ve eşi Sara Netanyahu, Batı Şeria'daki yerleşim ve kalkınma çalışmalarının değerlendirildiği Mateh Binyamin Bölgesel Konseyi'nin yıllık etkinliğine katıldı.

Etkinlikte konuşan Netanyahu, Batı Şeria'daki yerleşim faaliyetlerine ilişkin hükümetinin çalışmalarını anlattı. Netanyahu, “104 topluluk kurduk ve resmileştirdik, bunun yanında 160 çiftlik var ve daha fazlası gelecek” ifadelerini kullandı.

Netanyahu, söz konusu çalışmaların önceki ve mevcut ABD yönetimleri döneminde gerçekleştirildiğini belirterek, “Bu hükümetin başarısı, nesillerin vizyonunu gerçekleştirme çabasıdır” dedi.

İsrail Başbakanı, konuşmasında bölgedeki güvenlik durumuna da değindi. Gazze Şeridi, Lübnan ve Suriye kaynaklı tehditlere karşı çalışmalar yürüttüklerini belirten Netanyahu, İran'dan kaynaklanabilecek tehditlere karşı da önlem alma kararlılığında olduklarını söyledi.

Netanyahu ayrıca ABD Başkanı Trump ile birkaç hafta önce Beyaz Saray'da yaptığı görüşmeye değinerek, İran konusunda anlaşma, askeri operasyon ve yaptırımların sıkılaştırılması olmak üzere üç seçeneğin ele alındığını aktardı. Netanyahu, Trump'ın İran'a destek verenlere yönelik baskıyı artırma yönünde adım attığını ifade etti.

Netanyahu, “İran meselesi henüz sona ermedi, bu meseleyi bitirmemiz gerekiyor” dedi. Gazze, Lübnan ve diğer bölgelerde de önlerinde zorluklar bulunduğunu belirten Netanyahu, bu alanlarda çalışmalarını sürdüreceklerini söyledi.

Hibya Haber Ajansı

Bu haber WWW.URFADABUGUN.COM,Urfa’da bugün,Urfa'nın Kültürü,Şanlıurfa Turizmi,Tarihi Şanlıurfa,Urfa Kültür Sanat tarafından yayımlanmıştır. İzinsiz kopyalanamaz, alıntılarda kaynak gösterilmesi zorunludur.

DÜNYA Haberleri

Yorumlar

Editoryal moderasyon aktif

Yorum Yaz

Yorumunuz incelendikten sonra yayın ilkelerimize uygun bulunması hâlinde yayınlanır. Hakaret, iftira ve reklam içeren ifadeler reddedilir.

adlı okura yanıt yazıyorsunuz.
0 / 2000

Bu içeriğe henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu siz yazın.