İSTANBUL (AA) - Banvit BRF, 20 bin ağaçlık “Banvit BRF Ormanı” projesini genişletecek yeni bir orman projesini daha hayata geçiriyor.

Banvit'ten yapılan açıklamaya göre, Ege Orman Vakfı ile 2022 yılında gerçekleştirilen iş birliği kapsamında Elazığ ve Manisa illerinde oluşturulan ormanlarla 20 bin fidan daha hayat buluyor.

Banvit BRF “2040 Net Sıfır” hedefi doğrultusunda önümüzdeki dönemlerde de Banvit BRF Ormanı’nı yeni bölgeler ekleyerek genişletmeyi ve toprakla buluşturduğu fidan sayısını artırmayı planlıyor.

Açıklamada görüşlerine yer verilen Banvit BRF CEO’su Tolga Gündüz, şirket olarak sürdürülebilirliğin gelecek yaşamlara dokunmak için ne kadar önemli olduğunun bilincinde olduklarını belirterek, "Global şirketimiz BRF, ağaçlandırma projeleri gibi doğaya katkıda bulunan çalışmalar gerçekleştirerek üretim kaynaklı sera gazı salımını dengelemeyi ve 'Net Sıfır' hedefine ulaşmayı planlanıyor. Bu hassasiyet, BRF’nin Türkiye operasyonu olarak bizim de kurum kültürümüze ve çalışmalarımıza yansıdı. Bu bağlamda 2021 yılında ana kampüsümüzün yer aldığı Bandırma bölgesinde 'Banvit BRF Ormanı' projemizi başlattık. 2022 yılında Ege Orman Vakfı ile gerçekleştirilen iş birliği kapsamında şimdi de Elazığ ve Manisa illerimizde toplam 20 bin ağaçlık iki yeni orman oluşturuyoruz. Manisa ilinde bulunan ağaçlandırma bölgesinde fidanlarımızın dikimi tamamlandı. Elazığ bölgesi için de çalışmalarımız devam ediyor. Destekleri için Orman Genel Müdürlüğü ile Ege Orman Vakfı’na teşekkürlerimizi sunuyoruz.” ifadelerini kullandı.

Ege Orman Vakfı Genel Müdürü Perihan Öztür de, “Orman Genel Müdürlüğü ile imzaladığımız protokoller çerçevesinde gerçekleşen ormanlaştırma çalışmalarımızda Banvit BRF gibi geleceğimize anlamlı izler bırakmak isteyen kişi ve kuruluşların bağışlarıyla 13 milyona yakın fidanın ağaç olup ormana karışmasına destek verdik. Doğanın sunduğu olanaklardan gelecek nesillerin de yararlanabilmeleri ve insanlığın varlığını devam ettirebilmesi için bugünümüzü ve geleceğimizi etkileyen iklim krizi ile mücadelede STK, özel sektör ve kamu kuruluşları iş birliğinin oldukça önemli olduğunu biliyoruz." değerlendirmesinde bulundu.