Sakarya Büyükşehir Belediyesi, engelli bireylere ve özellikle çocuklara hayatın her alanında, hayata geçirdiği hizmetlerin tamamında büyük bir hassasiyetle yer veriyor ve onlar için yoğun bir mesai harcıyor. Sosyal Gelişim Merkezi’nde birbirinden renkli, öğretici, eğlenceli ve çoğu zaman duygusal programlar gerçekleştiren büyükşehir belediyesi, engelli miniklerin yüreklerine dokunuyor. 

Bu kapsamda hayata geçirilen Engelsiz Hobi Kursları eğlenceli anlara sahne oluyor. Son olarak Erenler Özel Eğitim Anaokulu’ndaki engelli çocuklar SGM’deki resim ve müzik sınıfı ile buluştu. Engelsiz yüreklerin bir araya geldiği etkinlikte birbirinden renkli manzaralar ortaya çıktı. Güzel havanın tadını çıkaran minikler SGM bahçesinde top oynadı, farklı etkinliklerle eğlenceye doydu.

Büyükşehir’den yapılan açıklamada, “Özel gereksinime sahip bireylerin sosyalleşmeleri adına gerçekleştirmiş olduğumuz Hobi Kurslarına bu hafta Erenler Özel Eğitim Anaokulu’nda eğitim alan 3-6 yaş aralığındaki öğrencileri SGM’de misafir ettik. Atölyelerde çeşitli aktivitelerle, eğitici ve eğlendirici faaliyetler gerçekleştirerek özel yüreklerin gelişimleri için çok güzel bir adım attık. Onlar için üretmeye, onların her an, hayatın her noktasında yanında olmaya devam edeceğiz” denildi.  

Hibya Haber Ajansı