WWW.URFADABUGUN.COM,Urfa’da bugün,Urfa'nın Kültürü,Şanlıurfa Turizmi,Tarihi Şanlıurfa,Urfa Kültür Sanat
WWW.URFADABUGUN.COM,Urfa’da bugün,Urfa'nın Kültürü,Şanlıurfa Turizmi,Tarihi Şanlıurfa,Urfa Kültür Sanat
GÜNCEL

Yumaklı: Kütahya Simav’da jeotermal ısıtmalı sera organize tarım bölgesi üretime hazır

Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, Kütahya’nın Simav ilçesindeki Jeotermal Isıtmalı Sera Organize Tarım Bölgesi’nin altyapısının tamamlandığını açıkladı. Bölgede 1.185 dekar üretim alanı, 17 sera ve 8 sanayi tesisi bulunuyor.

Yumaklı: Kütahya Simav’da jeotermal ısıtmalı sera organize tarım bölgesi üretime hazır
Paylaş:

Tarım ve Orman Bakanı Yumaklı, Kütahya’nın Simav ilçesinde altyapısı tamamlanan Jeotermal Isıtmalı Sera Organize Tarım Bölgesi’ne ilişkin açıklama yaptı.

Yumaklı, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, jeotermal enerjinin tarımsal üretimde kullanılacağı bölgenin üretime hazır hale geldiğini belirtti.

Jeotermal Isıtmalı Sera Organize Tarım Bölgesi’nde 1.185 dekar üretim alanı, 17 modern sera ve 8 sanayi tesisi yer alıyor.

Bölgenin yaklaşık 1.500 kişiye istihdam sağlaması ve ülke ekonomisine yıllık 3 milyar lira katkıda bulunmasıöngörülüyor.

Yumaklı, projenin Kütahya, bölge ve ülke ekonomisine katkı sağlamasını temenni etti.

Hibya Haber Ajansı

Bu haber WWW.URFADABUGUN.COM,Urfa’da bugün,Urfa'nın Kültürü,Şanlıurfa Turizmi,Tarihi Şanlıurfa,Urfa Kültür Sanat tarafından yayımlanmıştır. İzinsiz kopyalanamaz, alıntılarda kaynak gösterilmesi zorunludur.

GÜNCEL Haberleri

Yorumlar

Editoryal moderasyon aktif

Yorum Yaz

Yorumunuz incelendikten sonra yayın ilkelerimize uygun bulunması hâlinde yayınlanır. Hakaret, iftira ve reklam içeren ifadeler reddedilir.

adlı okura yanıt yazıyorsunuz.
0 / 2000

Bu içeriğe henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu siz yazın.