WWW.URFADABUGUN.COM,Urfa’da bugün,Urfa'nın Kültürü,Şanlıurfa Turizmi,Tarihi Şanlıurfa,Urfa Kültür Sanat
WWW.URFADABUGUN.COM,Urfa’da bugün,Urfa'nın Kültürü,Şanlıurfa Turizmi,Tarihi Şanlıurfa,Urfa Kültür Sanat
DÜNYA

Çin Dışişleri Bakanı Wang Yi, ABD'nin Beijing Büyükelçisi Perdue’yi kabul etti

Çin Dışişleri Bakanı Wang Yi, dün ABD’nin Beijing Büyükelçisi David Perdue’yi kabul etti.

Çin Dışişleri Bakanı Wang Yi, ABD'nin Beijing Büyükelçisi Perdue’yi kabul etti
Paylaş:

Çin Dışişleri Bakanı Wang Yi, dün ABD’nin Beijing Büyükelçisi David Perdue’yi kabul etti.

Wang Yi görüşmede, iki tarafın stratejik istikrara dayalı yapıcı bir Çin-ABD ilişkisi kurma yönünde ilerleme kaydettiğine dikkat çekti. Wang, yaşanan gelişmelerin Çin-ABD ilişkilerinin geliştirilmesinin, karşılıklı saygı temelinde barış içinde bir arada yaşanmanın ve kazan-kazan anlayışına dayalı iş birliğinin güçlendirilmesinin iki halkın temel çıkarlarına ve uluslararası toplumun ortak beklentilerine uygun olduğunu gösterdiğini belirtti.

Çin-ABD ilişkilerinin hâlâ çeşitli riskler ve meydan okumalarla karşı karşıya olduğuna işaret eden Wang, ikili ilişkilerin istikrarlı, sağlıklı ve sürdürülebilir yönde gelişmesini teşvik etmek amacıyla iki ülke liderlerinin vardığı önemli mutabakatların samimiyetle hayata geçirilmesi gerektiğini söyledi. Wang ayrıca Çin ile ABD arasındaki üst düzey temasların önündeki engel ve aksaklıkların ortadan kaldırılması ve mevcut sorunların aşılması gerektiğini ifade etti.

ABD’nin Beijing Büyükelçisi Perdue ise görüşmede, iki ülke liderlerinin ABD-Çin ilişkilerine önemli stratejik rehberlik sağladığını ve ABD Başkanı Donald Trump’ın mayıs ayında gerçekleştirdiği Çin ziyaretinin çok başarılı geçtiğini hatırlattı. Perdue, her iki tarafın iletişimi güçlendirmeye, iş birliğini ilerletmeye, önümüzdeki dönemde gerçekleştirilecek önemli üst düzey temaslar için gerekli hazırlıkları yapmaya ve karşılıklı saygı ile eşitlik temelinde stratejik istikrara dayalı yapıcı bir ABD-Çin ilişkisi tesis etmeye hazır olduğunu ifade etti.

Perdue ayrıca, Çin-Nepal sınırında dün meydana gelen heyelan nedeniyle Xizang Özerk Bölgesi’ne bağlı Xigaze kentindeki Gyirong Sınır Kapısı çevresinde yaşanan can kayıpları için ABD adına taziyelerini iletti.

Hibya Haber Ajansı

Bu haber WWW.URFADABUGUN.COM,Urfa’da bugün,Urfa'nın Kültürü,Şanlıurfa Turizmi,Tarihi Şanlıurfa,Urfa Kültür Sanat tarafından yayımlanmıştır. İzinsiz kopyalanamaz, alıntılarda kaynak gösterilmesi zorunludur.

DÜNYA Haberleri

Yorumlar

Editoryal moderasyon aktif

Yorum Yaz

Yorumunuz incelendikten sonra yayın ilkelerimize uygun bulunması hâlinde yayınlanır. Hakaret, iftira ve reklam içeren ifadeler reddedilir.

adlı okura yanıt yazıyorsunuz.
0 / 2000

Bu içeriğe henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu siz yazın.