WWW.URFADABUGUN.COM,Urfa’da bugün,Urfa'nın Kültürü,Şanlıurfa Turizmi,Tarihi Şanlıurfa,Urfa Kültür Sanat
WWW.URFADABUGUN.COM,Urfa’da bugün,Urfa'nın Kültürü,Şanlıurfa Turizmi,Tarihi Şanlıurfa,Urfa Kültür Sanat
GÜNCEL

Suriye’nin diplomatik pasaport sahiplerine vize muafiyeti

Suriye Arap Cumhuriyeti’nin diplomatik pasaport hamili vatandaşlarına Türkiye’de belirli şartlarla vize muafiyeti uygulanmasına karar verildi.

Suriye’nin diplomatik pasaport sahiplerine vize muafiyeti
Paylaş:

Resmî Gazete’de yayımlanan Cumhurbaşkanı Kararı’na göre, Suriye’nin diplomatik pasaport hamili vatandaşları, Türkiye’ye yapacakları turistik amaçlı seyahatlerde ve transit geçişlerde vizeden muaf olacak.

Muafiyet kapsamında, Türkiye’de göreve atanmaları ve her 180 gün içinde azami 90 gün ikamet etmeleri için vize şartı aranmayacak.

11671 sayılı Cumhurbaşkanı Kararı’nın, 6458 sayılı Yabancılar ve Uluslararası Koruma Kanunu’nun 18’inci maddesi gereğince alındığı bildirildi.

Karar, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın imzasıyla 27 Ağustos 2026 tarihinde yürürlüğe konuldu.

Hibya Haber Ajansı

Bu haber WWW.URFADABUGUN.COM,Urfa’da bugün,Urfa'nın Kültürü,Şanlıurfa Turizmi,Tarihi Şanlıurfa,Urfa Kültür Sanat tarafından yayımlanmıştır. İzinsiz kopyalanamaz, alıntılarda kaynak gösterilmesi zorunludur.

GÜNCEL Haberleri

Yorumlar

Editoryal moderasyon aktif

Yorum Yaz

Yorumunuz incelendikten sonra yayın ilkelerimize uygun bulunması hâlinde yayınlanır. Hakaret, iftira ve reklam içeren ifadeler reddedilir.

adlı okura yanıt yazıyorsunuz.
0 / 2000

Bu içeriğe henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu siz yazın.