Türk Alman Dostluk Derneği (TADD) Türkiye Cumhuriyeti’nin 100’üncü yılı dolayısıyla anlamlı bir etkinliğe imza attı. Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün Selanik’te doğduğu evden Anıtkabir’e kadar pedal çeviren dernek üyeleri, toplam bin 200 kilometre yol kat edecek.

TADD Derneği Başkanı Engin Sakal, Kuzey Ren Vestfalya (NRW) Eyaleti Uyum Meclisleri Birliği Başkanı Tayfun Keltek, TÜEE Başkanı Spor ve Beden Eğitimi Öğretmeni Cuma Ulusan, Begischgladbach Eğitim ve Spor Dairesi Müdürü Dettlef Rockenberg, Emekli Öğretmen Metin Özsınmaz, Köln Gençlik Dairesi Danışmanı Nazan Ulusan, Emekli Mühendis Werner Schultz, Emekli Mühendis Eveline Schultz, Emekli Spor ve Beden Eğitimi Öğretmeni Kubilay Ercenk ile Polis Amiri Heike Sakal’dan oluşan grup, Başkan Büyükerşen’i ziyaret etti.

Anlamlı etkinlik ve nazik ziyaret için konuklarına teşekkür eden Başkan Büyükerşen, “Cumhuriyetimizin 100. yılında Selanik’ten Ankara’ya uzanan bu anlamlı yolculuk nedeniyle sizleri yürekten kutluyorum.” dedi. Konuk heyette Başkan Büyükerşen’e nazik misafirperverliği dolayısıyla teşekkür ederken karşılıklı görüş alışverişinin yapıldığı ziyaret, çektirilen fotoğrafla tamamlandı. Bisikletli grubun yaklaşık bin 200 kilometrelik yolculuğu Anıtkabir’de tamamlanacak.

Hibya Haber Ajansı