Yıldırım Şirketler Grubu’nun bağışlarıyla kurulan Garip ve Zeycan Yıldırım Vakfı, deprem bölgesine destek olmak için çalışmaya devam ediyor. Bu yıl 5 Kasım’da düzenlenecek olan İstanbul Maratonu’na katılacak Yıldırım Grup çalışanları, gönüllü olarak bağış toplayacak. Garip ve Zeycan Yıldırım Vakfı, toplanan bağışa eşit miktarda bağış yaparak 1.450 kişinin barınabileceği Hatay 100. Yıl Köyü’nün yapımına destek olacak.

Gönüllülerinin topladığı miktar kadar Yıldırım Vakfı da bağışlayacak

Maratonda, Vakfın 122 kişiden oluşan gönüllü ekibinin topladığı bağış miktarına Yıldırım Vakfı da aynı miktarda bağış ekleyecek. Yıldırım Grup çalışanlarının ayrıca katkı sunacağı bağış, Hatay 100. Yıl Köyü’nün yapımına aktarılacak.

Garip & Zeycan Yıldırım Vakfı Direktörü Zeycan Yıldırım, deprem sonrasında, ilk günden itibaren Vakıf olarak harekete geçtiklerini ve depremzedelerin ihtiyaçları için yetkili makamların duyuruları doğrultusunda yardımda bulunduklarını kaydetti.

Zeycan Yıldırım, şu açıklamalarda bulundu: “Çok acı bir doğal afet yaşadık. Böyle zamanlarda birbirimize destek olmamız ve yaralarımızı beraber sarmamız, toplum olarak en önemli özelliklerimizden biri. Deprem felaketinin hemen ardından yaptığımız acil yardımlarla, temel ihtiyaçların karşılanmasına destek olduk. Bugün deprem bölgesinde barınma en önemli sorunlardan birini teşkil ediyor. Yıldırım Vakfı olarak, sürdürülebilir ve sosyal bir şekilde hayatın yeniden inşa edilmesine destek olmayı önemsiyoruz. Bu nedenle İstanbul Maratonu’na Hatay için katılma kararı aldık. Garip & Zeycan Yıldırım Vakfı olarak, Yıldırım Şirketler Grubu çalışanlarının da desteğiyle 100. Yıl Köyü’ne bağış yapıyoruz. Yıldırım Gönüllülerimizle birlikte Hataylı depremzedelerin yanındayız. Bundan sonra da depremzedeler için elimizden gelen tüm desteği vermeye devam edeceğiz.”

Hataylı depremzedelere yuva olacak

Bir grup iş insanın gönüllü olarak bir araya gelerek başlattığı Umut Blokları (Blocks For Hope) inisiyatifi, Jandarma Asayiş Vakfı (JAV), Hatay Mustafa Kemal Üniversitesi, STK’lar ve yerel iş gücü arasında kurulan, depremin etkilediği bölgenin geleceğine açık kaynak çözüm sunmayı amaçlayan bir iş birliği olarak, Hatay 100. Yıl Köyü Projesi kapsamındaki depremzedelere 4 yıl süreyle konut sağlamayı amaçlıyor. Gülmek İyileştirir Derneği’nin destek verdiği Hatay 100. Yıl Köyü Projesi, Hatay Mustafa Kemal Üniversitesi kampüsünde kurulacak.

Hatay 100. Yıl Köyü Projesi

Hatay 100. Yıl Köyü, 120 dönüm arazi üzerinde 300 yaşam ünitesi olarak inşa ediliyor. 1, 2 ve 3 yatak odalı dairelerden oluşan köy projesinde kreş, kütüphane, spor alanları, ibadethane, pazar yeri ve paylaşmalı iş yeri de yer alıyor. Proje tamamlandığında, ilk 4 yıl bin 450 depremzedeye yuva sağlanacak. Sonrasında köy, Hatay Mustafa Kemal Üniversitesi tarafından yurt ve eğitim binaları olarak değerlendirilecek.

Umut Blokları (Blocks For Hope www.blocksforhope.org ) üyesi Sinan Güreli, “Bizler elini taşın altına koyan bir grup iş insanıyız. Sizler gibi bizler de depremzedeler için bir araya geldik. Çok zorlandığımız zamanlar da oluyor ama köy çocuklarımıza yuva sunmak, bizler için büyük bir gurur kaynağı olacak” diye konuştu.

Her yıl farklı sosyal sorumluluk projelerine destek için maratona katılan Garip & Zeycan Yıldırım Vakfı, bu yıl Hataylı depremzedeler için koşacak. Vakıf Gönüllüleri, 5 Kasım’da koşulacak ve sivil toplum kuruluşları için Türkiye’nin en büyük bağış toplama etkinliği olan İstanbul Maratonu’nda katılarak, topladıkları bağışla Hatay 100. Yıl Köyü’ne destek olacak.

Hibya Haber Ajansı