Çin Medya Grubu (CMG) ve Dünya Fikri Mülkiyet Örgütü, İsviçre’nin Cenevre kentinde iş birliğine dair niyet mektubunu imzaladı.

Böylece iki taraf, fikri mülkiyet koruma ve tanıtma, uluslararası iletişim etkinliklerini düzenleme alanlarındaki iş birliğini güçlendirecek.

Çin Komünist Partisi Merkez Komitesi Tanıtım Departmanı Başkan Yardımcısı ve Çin Medya Grubu Başkanı Shen Haixiong, bu yılın Çin ve Dünya Fikri Mülkiyet Örgütü arasındaki iş birliğinin başlatılmasının 50. yılı olduğunu hatırlatarak, Çin Medya Grubu’nun Dünya Fikri Mülkiyet Örgütü’yle derin iş birliği ilişkilerini kurmaya, dijital dönemde yapay zeka gibi yeni teknolojilerin hızla gelişmesinin getirdiği fırsat ve meydan okumalarla birlikte başa çıkmaya, küresel fikri mülkiyet yönetim sisteminin daha adil ve makul yönde gelişmesini sağlamaya hazır olduğunu vurguladı.

İş birliğine ilişkin niyet mektubuna göre iki taraf, fikri mülkiyete ilişkin uluslararası kuralların oluşturulmasını ve geliştirilmesini ilerletecek; telif haklarını koruma bilincinin artırılmasını amaçlayan tanıtım faaliyetleri yürütecek ve internet ortamında telif hakkının korunmasına ilişkin zorluklarla başa çıkma yollarını ele alacak.

1967 yılında kurulan Dünya Fikri Mülkiyet Örgütü, BM bünyesinde fikri mülkiyeti korumayı amaçlayan özel bir kuruluş. Dünya Fikri Mülkiyet Örgütü’nün 193 üye ülkesi bulunuyor.

Hibya Haber Ajansı