Cumhuriyet'in yüzüncü yılında birçok anma etkinliği düzenlendiğini belirten Başkan Altun, "Ancak şunun bilinmesini istiyoruz ki Cumhuriyetimizin yüzüncü yılı bizim için sadece birtakım anma programlarıyla geçiştirilecek bir gerçeklik değil. Cumhuriyet'in 100. yılını gerçek anlamda bir bölgesel güç, küresel aktör olarak yaşıyoruz. İçine kapatılmış, küçük meselelerle boğuşan bir ülke olarak değil, büyük bir küresel oyuncu olarak idrak ediyoruz." ifadelerini kullandı.

Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı ev sahipliğinde gerçekleşen, Cumhuriyetin 100. yılına özel çekilen TRT'nin dijital platformu Tabii dizisi 'Mahsusa Trablusgarb'ın galasına katılan tüm konuklara ve yapımda emeği geçenlere teşekkür eden Başkan Altun, şunları kaydetti:

"Bu anlamlı yapım, milli mücadelenin, Cumhuriyetin arkasındaki güçlü iradenin Trablusgarp’ta sergilediği kahramanlıkları anlatıyor ve tarih boyunca sömürü düzenine, sömürgeci güçlere karşı nasıl bir hak ve adalet mücadelesi verdiğimizi gözler önüne seriyor. Dün verdiğimiz bu hak ve adalet mücadelesini zalimlere, sömürgecilere karşı bugün Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın liderliğinde veriyoruz."

Hibya Haber Ajansı