Anatolia Yenilenebilir Enerji A.Ş'nin, elektrik piyasasında tedarik lisansı alabilmek için Enerji Piyasası Düzenleme Kuruluna (EPDK) yaptığı başvuru onay aldı.

Margün Enerji Üretim Sanayi ve Ticaret A.Ş tarafından Kamuyu Aydınlatma Platformuna (KAP) yapılan açıklamada, şirketin yüzde 100 bağlı ortaklığı Anatolia Yenilenebilir Enerji A.Ş tarafından elektrik piyasasında tedarik lisansı alabilmek için EPDK'ya 11.10.2023 tarihinde başvuru yapıldığı anımsatıldı.

Açıklamada, EPDK'nın 12135-7 karar sayısıyla tedarik lisansı başvurusunun 19.10.2023 tarihi itibariyle onaylandığını belirtilerek, şöyle denildi: 

''Lisans bugün (26.10.2023) EPDK tarafından tarafımıza teslim edilmiştir. İlgili tedarik lisansı 19.10.2023 tarihinden itibaren 20 yıl geçerli olacaktır. İlgili lisansın alınmasıyla, elektriğin toptan ve/veya perakende alınması ve satılması, ticareti, ithalatı, ihracatı ve diğer ticari faaliyetleri konusunda lisanslı olarak faaliyet gösterecektir. Bunlara ek olarak, yenilenebilir enerji alanında yeşil enerjinin de alınması ve satılması, ticareti ile ithalatı ve ihracatının yapılması planlanan şirket bu sayede fosil yakıt bağımlılığını azaltıp, karbon ayak izinin düşürülmesine katkıda bulunacak ve sürdürülebilir bir gelecek için adımlar atmış olacaktır.''
 

Hibya Haber Ajansı