WWW.URFADABUGUN.COM,Urfa’da bugün,Urfa'nın Kültürü,Şanlıurfa Turizmi,Tarihi Şanlıurfa,Urfa Kültür Sanat
WWW.URFADABUGUN.COM,Urfa’da bugün,Urfa'nın Kültürü,Şanlıurfa Turizmi,Tarihi Şanlıurfa,Urfa Kültür Sanat
GÜNCEL

Bakan Uraloğlu: İHA pilotluğu başvuruları yüzde 367 arttı

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, 2026’nın başından bu yana 237 bin 40 kişinin insansız hava aracı (İHA) pilotu olmak için başvurduğunu ve başvuruların geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 367 arttığını açıkladı.

Bakan Uraloğlu: İHA pilotluğu başvuruları yüzde 367 arttı
Paylaş:

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, İHA pilotluğu alanındaki eğitim ve lisans süreçlerine ilginin her geçen gün arttığını belirtti. Uraloğlu, 2026’nın başından bu yana 237 bin 40 kişinin İHA pilotu olmak için başvurduğunu, başvuruların geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 367 artışla rekor seviyeye ulaştığını ifade etti.

Uraloğlu, sistemde kayıtlı İHA sayısının 94 bin 230’a, İHA pilot lisansına sahip kişi sayısının ise 1 milyon 845 bin 456’ya yükseldiğini bildirdi. İHA’ların sivil kullanım alanlarının genişlediğine dikkati çeken Uraloğlu, bu alandaki insan kaynağı ve teknolojik kapasitenin büyütüldüğünü kaydetti.

Hibya Haber Ajansı

Bu haber WWW.URFADABUGUN.COM,Urfa’da bugün,Urfa'nın Kültürü,Şanlıurfa Turizmi,Tarihi Şanlıurfa,Urfa Kültür Sanat tarafından yayımlanmıştır. İzinsiz kopyalanamaz, alıntılarda kaynak gösterilmesi zorunludur.

GÜNCEL Haberleri

Yorumlar

Editoryal moderasyon aktif

Yorum Yaz

Yorumunuz incelendikten sonra yayın ilkelerimize uygun bulunması hâlinde yayınlanır. Hakaret, iftira ve reklam içeren ifadeler reddedilir.

adlı okura yanıt yazıyorsunuz.
0 / 2000

Bu içeriğe henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu siz yazın.

Sıradaki Haber
Okumaya devam et Bakan Kacır: Yeni Turcorn İzmir’den

Akışın sonuna geldiniz.