Erdoğan'ın konuşmasından bazı satır başları şöyle:

"Sayın Berdimuhammedov ve heyetini Ankara’da misafir etmekten şahsım ve milletim adına büyük bir memnuniyet duyuyorum. Bu ziyaret; aziz kardeşimin devlet başkanı olarak Türkiye'ye gerçekleştiği ilk ziyaret olması hasebiyle ayrı bir ehemmiyet taşıyor.

Bugünkü görüşmelerimizde ilişkilerimizi tüm yönleriyle değerlenirdik. 13 alanda anlaşmalar yaptık. Türkmenistan enerji kaynakları açısından dünyanın en büyük ülkeleri arasında yer alıyor.

Türkmenistan doğalgazı stratejik bir değer kazandı. İş birliği mekanizmaları sayesinde enerji güvenliği adımlarını önemsiyoruz. Hazar geçişli görüşmelerimizi paylaştık. Görüşmelerde Türkmenistan ile birçok konuda fikir birliğine vardık.

Türk Devletleri Teşkilatına gözlemci üye olan Türkmenistan'ı artık aile meclisimizde tam üye olarak görmek istediğimizi vurgulamak istiyorum. Türkmenistan'daki şirketlerimiz 50 milyar dolar üzerinde müteahhitlik projesine imza attı.

Türkiye, Türkmenistan'ın bağımsızlığını tanıyan ilk ülkedir. Türkiye bağımsızlığından bu yana Türkmen kardeşlerinin yanında olmuştur ve olmaya devam edecektir. Sayın başkana ve heyetine ziyaretleri için teşekkür ediyorum.

Türkiye-Türkmenistan arasındaki gücün nereye vardığını görüyoruz. Görüşmelerin ülkelerimiz ve bölgemiz için hayırlı olmasını diliyorum.

 Türkmenistan Devlet Başkanı Berdimuhammedov'un konuşmasından öne çıkanlar ise şöyle:

"Kendi adıma ve Türkmenistan'ın halkının adına Türkiye Cumhuriyeti'nin Cumhuriyetinin ilanının 100. yıldönümünü içtenlikle tebrik ediyorum.

Ziyaret çerçevesinde sayın Cumhnurbaşkanı ile dostluk ve karşılıklı anlayış ortamında çok etkili görüşmeler gerçekleştirdik. İşbirliğinin çeşitli alanlara ait konuları değerlendirdik.

İlgi duyulan önemli bölgesel ve uluslararası konularda fikir teatisinde bulunduk. Türkmen-Türk işbirliğini güçlendirmeye hazır olduğumuzu teyid ettik. Bölgesel ve uluslararası politikada önemli konulara sahip olan konular, özellikle güvenlik ve istikrarın sağlanması ile ilgili konulara dikkat çektik.

Ticari, ekonomik işbirliği konusunun önemini belirterek ticaret hacminin artırılmasının önemli olduğunu belirterek, bu yönde mevcut büyük imkanları faaliyete geçirmek konusunda fikir teatisinde bulunduk. Hazar denizi üzerinden Türkmen doğalgazının iletilmesi konusunda yakın işbirliğini geliştirmeyi teyit ettik."

Hibya Haber Ajansı