Electronic Arts tarafından geliştirilen ve yayınlanan EA SPORTS FC 24’ün 29 Eylül'deki çıkışından bu yana geçen 24 gün içinde toplamda 1,6 milyar oyun oynandı. Dünya çapındaki futbol fanatikleri, 200'den fazla ülkede oynanan maçlarda toplam 4,1 milyar gol attı.

EA SPORTS FC Kıdemli Başkan Yardımcısı ve Genel Müdürü Nick Wlodyka, "Bu yıl, yalnızca ‘bu yılın oyununun’ lansmanını değil, aynı zamanda EA Sports FC'nin yeni dönemindeki ilk lansmanını da kutladığımız için çok özel. EA SPORTS FC 24, futbolun taraftarlara öncelik veren geleceğini inşa etmek için çıktığımız yolun sadece başlangıcıdır." dedi.

Fransa, İngiltere, İspanya, Brezilya ve Almanya, Ultimate Team kadrolarında en çok temsil edilen ülkeler olurken, Premier League, LaLiga EA Sports, Bundesliga, İtalyan Serie A ve Ligue 1 Uber Eats en çok temsil edilen ligler olma ünvanını kazandı.

Kariyer Modu deneyimlerinde Kylian Mbappe'nin transfer pazarında en çok aranan oyuncu haline geldiği görüldü; Jesus Corona, Alphonso Davies, Jude Bellingham ve Alejandro Garnacho da ilk beş transfer arasında yer aldı.

FC Barcelona, EA SPORTS FC 24'te Chelsea, Arsenal ve Olympique Lyonnais ile birlikte en çok seçilen kadın futbol takımı olurken, erkeklerde ise en çok seçilen takımlar Real Madrid, Manchester City, FC Barcelona, Manchester United ve Liverpool oldu. Erkekler ve kadınlar arasında en popüler 3 eşleşme ise şu şekilde gerçekleşti:

En Popüler 3 Eşleşme - Erkekler

FC Barcelona - Real Madrid

Manchester City - Real Madrid

Bayern Münih - Real Madrid

En Popüler 3 Eşleşme - Kadınlar

Chelsea - FC Barcelona

FC Barcelona - Real Madrid

FC Barcelona - Olympique Lyonnais

Hibya Haber Ajansı