Ne Oldu?

    TCMB, bankacılık sisteminde TL’nin payını artırmaya yönelik adımlarla birlikte sadeleşme kapsamında ihracat kredileri ve firmaların krediye erişimine yönelik uygulama kolaylıkları getirdi.
    Firmaların krediye erişimini kolaylaştırmak amacıyla bankalarca kullandırılan krediler için %30 oranında menkul kıymet tesis edilmesi uygulaması ile fatura karşılığı kredi uygulaması sona erdirildi. Daha önce ihracat, yatırım ve KOBİ kredilerinde fatura muafiyet sınırı 50.000 TL'den 250.000 TL'ye çıkarılmıştı. Yeni kararla hiçbir kredi tutarında fatura şartı aranmayacak.
    Bankaların TL ticari kredilere referans oranın 1,8 katının üzerinde uyguladıkları faiz oranına göre menkul kıymet tesisi uygulaması kaldırılacak. Faktoring şirketlerinin faktoring alacaklarına referans oranın 2,7 katının üzerinde uyguladıkları faiz oranına göre menkul kıymet tesisi uygulaması da sona erdirildi.
    Hazine ve Maliye Bakanı Şimşek: (TCMB'nin son adımları ) Daha iyi işleyen bir piyasa ekonomisi için önemli sadeleşme adımları. Amaç krediye erişimi kolaylaştırmak ve TL'ye geçişi özendirmek.
    ABD Hazine Bakanı Yellen: Muhtemelen uzun vadeli getiriler düşecek, ancak kimse kesin olarak bilmiyor.
    Yellen, büyüme verisinin ardından resesyon işareti görülmediğini söyledi.
    Pentagon: 17 Ekim'den bu yana Irak ve Suriye'de ABD üslerine toplam 16 saldırı yapıldı.

Ne Olacak?

    Fed Başkan Yardımcısının konuşma yapması bekleniyor.
    Borsa İstanbul’un bu sabah alıcılı açılış yapmasını bekliyoruz.

Kaynak İnfo Yatırım

Hibya Haber Ajansı