ADESE… Şirket'in varlık ve yükümlülüklerinin bir bölümünün, Şirketin %100 iştirak edeceği yeni kurulacak bir Şirkete, 6102 sayılı Türk Ticaret Kanunu'nun (TTK) 134 ve devamındaki ilgili maddelerde yer alan düzenlemeler, 5520 sayılı Kurumlar Vergisi Kanunu'nun (KVK) 19-20. maddeleri ve 1 seri numaralı KVK genel tebliği, Ticaret Sicil Yönetmeliği ile Şirketimizin 6362 sayılı Sermaye Piyasası Kanunu'na ("SPKn.") tabi şirket olması ve payIarının Borsa İstanbul A.Ş.'de halka arz edilmiş ve işlem görüyor olması nedeniyle, SPKn.'nin 23'üncü maddesi ve ilgili sair hükümleri ile Sermaye Piyasası Kurulu'nun ("SPK") "Birleşme ve Bölünme Tebliği" (II-23.2) ve ilgili diğer mevzuat hükümleri dahilinde bölünme yoluyla devredilmesi, Şirketimizin yeni kurulacak şirketin %100'üne iştirak edecek olması ve tek ortağı olması nedeniyle bölünme işleminin SPK'nın II-23.2 sayılı tebliğin bölünme işlemleri başlıklı 14. ve kolaylaştırılmış usulde bölünme başlıklı 17. maddeleri uyarınca iştirak modeliyle kolaylaştırılmış usulde yapılmasına ve Sermaye Piyasası Kurulu'nun ("SPK") "Önemli Nitelikteki İşlemler ve Ayrılma Hakkı Tebliği" (II-23.3) Ayrılma hakkının doğmadığı haller 15. Maddesi ç bendi kapsamında bölünme işlemi %100 iştirak yoluyla gerçekleşeceğinden ayrılma hakkı doğmamaktadır.Kısmi bölünme işleminin şirketin 30.06.2023 tarihli olarak hazırlanan finansal tablolar esas alınarak gerçekleştirilmesi hususunda ticaret sicil müdürlüğü ve SPK nezdinde gerekli işlemleri yürütmeye karar verilmiştir.

DIRIT… Şirket adına kayıtlı olan ISPARTA ili GÖNEN İlçesinde kain 121 ada 5 parselde kayıtlı 40.662 M2 de yer alan FABRİKA binası 31.05.2022 tarihinde ISPARTA İCRA DAİRESİ'nin 2021/47976 esas sayılı dosyasına istinaden 1.derece ipotek sahibi HALKBANK tarafından satışa çıkarılmış ve 3. kişi tarafından 18.960.000 TL bedelle satın alınmış idi. Bilindiği üzere ilgili karara şirket tarafından itiraz edilmiş ve ISPARTA İCRA HUKUK MAHKESİ'nde 2022/320 sayılı esas dosyası ile mahkeme süreci başlamıştı. Söz konusu davanın bugün duruşması yapılmış ve bu aşamada ilgili mahkeme tarafından karşı taraf lehine karar verilmiştir. Gerekçeli kararın açıklanmasından sonra, şirketimizce karara itiraz edilecek ve İstinaf mahkemesi süreci başlatılacaktır.

EDIP… Bağlı ortaklığın sahibi bulunduğu AVM'nin elektrik enerjisi tüketimlerinin yenilenebilir enerji kaynaklarından sağlanabilmesi amacıyla, Elektrik Piyasasında Lisanssız Elektrik Üretim Yönetmeliği kapsamında 9 MW gücünde rüzgar enerji santralinin, yine bağlı ortaklığımızın sahibi bulunduğu Manisa İli Kırkağaç ilçesinde bulunan arazileri üzerinde geliştirilmesine karar verilmiştir.

ORGE… Şirket ile yurt içi yerleşik bir şirket arasında 2.500.000 USD+KDV tutarında kablo satışına yönelik anlaşma sağlanmıştır. İşveren ile sözleşme görüşmelerine başlanmıştır. Siparişlerin 3 ay içerisinde teslim edilmesi planlanmaktadır. Sözleşme görüşmelerinin olumlu ya da olumsuz şekilde tamamlanması sonrasında gerekli açıklamalar yatırımcılarımız ve kamuoyu ile paylaşılacaktır.

Kaynak A1 Capital

Hibya Haber Ajansı