29 Ekim Cumhuriyet coşkusu Afyonkarahisar’dan Ayazini’ne taşınıyor. Bir birinden renkli gösterilerle Ayazini Köy meydanında Cumhuriyet kutlaması yapılacak. İhsaniye Kaymakamı İsmail Bildirici’nin himayelerinde yapılan Cumhuriyet kutlaması Afyonkarahisar Frigya Kültür Tarih ve Turizm Derneği tarafından organize ediliyor.

İhsaniye Kaymakamı İsmail Bildirici, “Cumhuriyetimizin 100. Yılını tüm yurtta olduğu gibi ilçemiz ve özellikle Afyonkarahisar turizminin parlayan yıldızı olan 3 bin yıllık Frigya’nın büyük şehirlerinden birisi olan Ayazini’de yapmak istiyoruz. Derneğimiz ile birlikte Ayazini’nin tanıtımı ve daha fazla insanın bölgeye gelmesi için kültür sanat ve sportif faaliyetlere ağırlık vereceğiz. Bu kamsam da Cumhuriyet’in 100. Yılını özel bir programla kutlayacağız.” dedi.

Afyonkarahisar Frigya Kültür Tarih ve Turizm Derneği yönetimi Ayazini’de Cumhuriyet programı yapmak istediklerini bildirdiklerinde çok memnun olduğunu söyleyen Bildirici, şunları kaydetti:

“Ne gerekiyorsa yapalım talimatı verdim. Afyonkarahisar’da devam eden Cumhuriyet kutlamalarına katılan sanatçılarımız ve Türk Cumhuriyeti ülkelerinden gelen halk oyunları ekiplerini Ayazini’de ağırlamaktan ve kutlamalara katılmalarından son derece memnun oldum.”

Etkinlikte, Kazakistan ve Kırgızistan Halk Oyunları ekipleri, ses sanatçıları halka buluşacak. Aynı zamanda Azerbaycanlı sanatçı Sevil Çakar ve Dj Ebru sahne alacak.

Hibya Haber Ajansı