ANKARA (AA) - Toroslar Elektrik Dağıtım AŞ (EDAŞ) ve Başkent EDAŞ, kesintisiz elektrik dağıtımı kapsamında yılın ilk 9 ayında onarım ve yatırım hizmetlerini hız kesmeden sürdürdü.

Şirketten yapılan açıklamaya göre, Toroslar EDAŞ, Osmaniye'de hizmet verdiği 2 bin 954 trafo ve 12 bin 692 kilometre hat uzunluğunda yaklaşan kış koşullarında sürdürülebilir ve kesintisiz enerji sağlanabilmesi amacıyla bakım, yenileme ve yatırım çalışmaları gerçekleştirdi.

Daha aydınlık bir Osmaniye için Kadirli, Merkez, Düziçi, Bahçe, Toprakkale, Hasanbeyli ve Sumbas ilçelerinde 1787 aydınlatma armatürünün bakımını gerçekleştiren Toroslar EDAŞ ekipleri, bölgede 4 trafo ve 40 dağıtım merkezini de elden geçirdi.

Şirket, Osmaniye'deki 262 binden fazla müşterisine daha iyi hizmet vermek amacıyla toplam 1775 kilometrelik yeni yer altı hattı tesis ederek, kentte 1446 yeni aydınlatma armatürünün montajını da tamamladı.

Ayrıca yeni 86 elektrik panosu ve 36 trafo merkezi montajı da tamamlandı.

- Başkent EDAŞ, Çankırı'da çalışmalarını sürdürdü

Aynı zamanda Başkent EDAŞ da Çankırı'da hizmet verdiği 2 bin 41 trafo ve 9 bin 797 kilometre hat uzunluğunda bakım, yenileme ve yatırım çalışması gerçekleştirdi.

Daha aydınlık bir Çankırı için ilçe ve köylerde bulunan 2 bin 533 aydınlatma armatürünün bakımını gerçekleştiren Başkent EDAŞ ekipleri, bölgede 134 pano ile 38 trafo ve 26 dağıtım merkezini de elden geçirdi.

Şirket, Çankırı'daki 143 binden fazla müşterisine daha iyi hizmet vermek amacıyla toplam 92 kilometrelik yeni kablo döşeyerek, kentte 723 yeni aydınlatma armatürünün montajını da tamamladı.

Ayrıca yeni 69 elektrik panosu ile 13 trafo ve 2 dağıtım merkezi montajı da tamamlandı.