Avşar, “AK Parti hükümeti, ülkemizi mağdurlar ülkesine çevirmiştir. Hiçbir meslek mensubu ya da toplum kesimi yoktur ki mağdur olduğu bir konu olmasın. Ülke bir bütün mağdur edilmiştir. Bir avuç mutlu azınlık hariç tabii.” dedi.

Kentsel dönüşüm kanun taslağına değinen Avşar, “Dün hayati öneme sahip kamuoyunda ‘Kentsel Dönüşüm Kanunu’ olarak bilinen kanun teklif komisyona geldi ve komisyon çoğunluğunu elinde tutan iktidar adeta el kaldır indir ile muhalefetin maddeler üzerine verdiği hiçbir önergeyi kabul etmeden komisyondan geçirdi. Yeterince konuşulmadı, müzakere edilmedi, öneriler dikkate almadı.” şeklinde konuştu.

“5 milyon insanımız mağdur”

Avşar, İmar Yasasına Takılanlar Derneği’nin verilerine göre bu konuda mağdur sayısının 5 milyon civarında olduğunu ve bu sorunun, bölgesel veya lokal değil, tüm ülke sathında yaşandığını ifade etti.

Konuyu 3 başlık halinde irdeleyen Avşar, olayın nasıl geliştiğini, sebeplerini, mağdurların içinde bulunduğu durumu ve yaşadığı sorunları anlatarak çözüm önerilerinde bulundu.

Avşar, olayın, iktidarın popülizm ve seçim yatırımı uğruna üst üste getirdiği imar afları ile vatandaşa yapı kayıt belgeleri aldırması, haliyle vatandaşımızı imarsız ve ruhsatsız yapı inşa etmeye teşvik etmesiyle geliştiğini, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın il il gezerek seçim meydanlarında rakamlar vererek anlattığını, hatta TV kanallarında reklamlar verildiğini,  belediyelerin kolaylıklar sağladığını dile getirdi.

Hibya Haber Ajansı