"Spor Şehri Gaziantep" sloganıyla çalışmalarını sürdüren büyükşehir belediyesi başlatmış olduğu proje kapsamında kent genelinde ve özellikle kırsaldaki ortaokul öğrencilerine yetenek taraması yapıyor. Alanında uzman antrenör ve beden eğitimi öğretmenleri eşliğinde kurulan parkurlarda performans gösteren öğrenciler, başarı gösterdikleri bölümlerin spor kulüplerine yönlendiriliyor.

Üç aşamalı ölçümler sonunda yetenekler belirlenecek

Çocukların bedensel ve zihinsel gelişimine katkı sağlamak ve onları küçük yaşta spora teşvik etmek için yürütülen proje yetenekli sporcuları keşfetmeyi amaçlıyor. Bedensel ve branşa yönelik olarak yapılan üç aşamalı ölçümler sonucunda çocuklar başarılı oldukları bölümlere yönlendiriliyor ve okul dönemi boyunca uzmanlarla beraber antrenman yapma imkanı buluyor.

6. Sınıf öğrencisi Belinay Delibaşlar yapılan etkinliği çok eğlenceli bulduğunu belirterek, "Bu eğlenceli etkinliği bize sundukları için teşekkür ederim. Çok eğlenceli bir etkinlik oldu yetenekli arkadaşlarımın katılmasını tavsiye ederim. Parkurlara katılmak çok eğlenceli. “ dedi.

Spor yapmayı çok sevdiğini söyleyen Umut Eymen Öztürk ise yapılan tarama programı ile ilgili ” Bugün yetenek tarama ekipleri okulumuza geldi. Yaptığımız etkinlik çok eğlenceliydi. Uzun atlama, otur uzan, koşu ve engelli parkura katıldım. Bu imkanı bize verdikleri için büyükşehir belediyesine çok teşekkür ediyorum.” şeklinde konuştu.

Hibya Haber Ajansı