WWW.URFADABUGUN.COM,Urfa’da bugün,Urfa'nın Kültürü,Şanlıurfa Turizmi,Tarihi Şanlıurfa,Urfa Kültür Sanat
WWW.URFADABUGUN.COM,Urfa’da bugün,Urfa'nın Kültürü,Şanlıurfa Turizmi,Tarihi Şanlıurfa,Urfa Kültür Sanat
KÜLTÜR - SANAT

Bursa’nın fetih hikayesi kitap olacak

Bursa- Yıldırım Belediyesi, Bursa’nın fethinin 700’üncü yılı kapsamında Türkiye’nin önde gelen yazar ve akademisyenlerini tarihi fetih rotasında buluşturdu.

Bursa’nın fetih hikayesi kitap olacak
Paylaş:

Yıldırım Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü tarafından hazırlanan “Kalemin İzinde Fetih Yolunda” projesi kapsamında yazarlar, Söğüt, Bilecik, Yenişehir, İnegöl, Kestel, Nilüfer, Yıldırım ve Osmangazi’yi kapsayan tarihi güzergâhı ziyaret etti.

Prof. Dr. Feridun Emecen, Prof. Dr. Hasan Basri Öcalan, Prof. Dr. Refik Arıkan ve Dr. Öğr. Üyesi Sezai Sevim’in rehberliğinde gerçekleştirilen geziye 16 yazar katıldı. Yazarlar, ziyaret ettikleri tarihi noktalara ilişkin deneme yazıları kaleme alacak.

Hazırlanacak yazıların bir kitapta toplanarak Bursa’nın kültürel ve tarihi mirasına kazandırılması planlanıyor.

Yılmaz: “Bursa’nın fetih hikâyesini kalıcı bir esere dönüştüreceğiz”

Yıldırım Belediye Başkanı Oktay Yılmaz, Bursa’nın fethinin yalnızca askeri bir başarı olarak değerlendirilmemesi gerektiğini belirterek, “Bursa’nın fethi, bir şehrin el değiştirmesinden çok daha büyük bir anlam taşıyor. Bu fetih; bir medeniyetin şehirle, sanatla, ilimle ve kültürle buluşmasının hikâyesidir” dedi.

Yazarların uzman akademisyenlerin rehberliğinde tarihi güzergâhı yeniden keşfedeceğini ifade eden Yılmaz, “Yazarlarımız bu toprakların hafızasını yeniden okuyacak, gördüklerini ve hissettiklerini kendi kalemlerinden aktaracaklar. Ortaya çıkacak denemelerin bir kitapta buluşmasıyla Bursa’nın fetih hikâyesini kalıcı bir esere dönüştürmüş ve gelecek kuşaklara aktarmış olacağız” diye konuştu.

Hibya Haber Ajansı

Bu haber WWW.URFADABUGUN.COM,Urfa’da bugün,Urfa'nın Kültürü,Şanlıurfa Turizmi,Tarihi Şanlıurfa,Urfa Kültür Sanat tarafından yayımlanmıştır. İzinsiz kopyalanamaz, alıntılarda kaynak gösterilmesi zorunludur.

KÜLTÜR - SANAT Haberleri

Yorumlar

Editoryal moderasyon aktif

Yorum Yaz

Yorumunuz incelendikten sonra yayın ilkelerimize uygun bulunması hâlinde yayınlanır. Hakaret, iftira ve reklam içeren ifadeler reddedilir.

adlı okura yanıt yazıyorsunuz.
0 / 2000

Bu içeriğe henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu siz yazın.

```html ```