Tarihinde ilk kez Avrupa sahnesine çıkan İzmir Büyükşehir Belediyesi Gençlik ve Spor Kulübü Kadın Sutopu Takımı, Challenger Cup’ta karşılaştığı tüm rakiplerini farkla yenerek “Final 6” grubuna kaldı. Türkiye Cumhuriyeti’nin 100’üncü kuruluş yıl dönümü kutlamalarının öncesinde gelen tarihi başarının ardından İzmir ekibinin finallerdeki rakipleri de belli oldu. İzmir Büyükşehir Belediyesi Kadın Sutopu Takımı, Challenger Cup’ta B Grubu'nda Portekiz’den Clube Fluvial Portuense ve Hırvatistan’dan ZAVK Mladost takımları ile karşılaşacak.

Takım, grubunu lider bitirmesi halinde A Grubu birincisi ile final oynamaya hak kazanacak. “Final 6” müsabakaları 24-26 Kasım tarihlerinde yapılacak. Challenger Cup “Final 6” A Grubu’nda ise Sırbistan'dan Zenski VK Crvena Zvezda, Hırvatistan’dan VK Jadran Split ve Portekiz’den Benfica ekipleri birincilik için mücadele edecek.

“Hedefimizi büyüttük, finale gidiyoruz, korkmuyoruz”

İzmir Büyükşehir Belediyesi Gençlik ve Spor Kulübü Başkanı Hüseyin Egeli, sutopunun İzmir’in genetiğinde olan bir spor olduğunu belirterek “Kulübümüzde 180 lisanslı sporcumuz var. 12 kategoride erkek ve kadınlarda birinci ligde müsabakalara katılıyoruz. En üst seviyede ligde bulunan branşız. Son 3 senedir süren performansımız sonucunda bu yıl Challenger Cup’ta son 6’ya kaldık. Türkiye tarihinde erkekler ve kadınlar dahil olmak üzere hiçbir Avrupa kupasında son 6’ya kalınmadı. Bunu başardık, bu çok büyük bir onur bizim için. Hedefimiz buydu. Şimdi finale gidiyoruz. Elimizden geleni yapacağız, takımımıza güveniyoruz. Biz hedefimizi büyüttük. Korkmuyoruz.” ifadelerini kullandı.

Namağlup lider bitirdi

Sutopu Kadınlar 1.Ligi'nde şampiyon olarak tarihinde ilk kez Avrupa Kupaları’na katılan İzmir Büyükşehir Belediyesi Gençlik ve Spor Kulübü, Çekya’nın Strakonice kentinin ev sahipliğinde düzenlenen Challenger Cup eleme serisinde Portekiz’den Sport Lisboa Benfica’yı 19-10, İsveç’ten Jarfalla'yı 21-3 ve son maçında ev sahibi AJF Strakonice’yi 24-11 yenerek namağlup grup lideri olmuş ve Final 6 biletini almıştı.

Hibya Haber Ajansı