İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından yenilenen Tire’deki Cumhuriyet Meydanı'na yerleştirilen Atatürk heykeli, Türkiye Cumhuriyeti'nin 100'üncü kuruluş yıl dönümü kutlamaları kapsamında açıldı. Mustafa Toygar tarafından yapılan heykelin açılışına İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer ile eşi Neptün Soyer, CHP İzmir Milletvekili Rıfat Nalbantoğlu, Tire Belediye Başkanı Salih Atakan Duran, Torbalı Belediye Başkanı Mithat Tekin, Ödemiş Belediye Başkanı Mehmet Eriş, Beydağ Belediye Başkanı Feridun Yılmazlar, İzmir Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Barış Karcı, siyasi partilerin başkanları ile temsilcileri, sivil toplum kuruluşlarının, odaların, birliklerin başkanları ile temsilcileri, kooperatif ortakları, meclis üyeleri, muhtarlar ve vatandaşlar katıldı.

"Elbette en büyük coşkuyla anacağız”

Ulu önder Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarını anarak konuşmasına başlayan İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, “Cumhuriyet’in kuruluşu sadece bu topraklarda egemenliğin kayıtsız, şartsız milletin elinde olduğunu tüm dünyaya göstermekle kalmadı. İstiklal mücadelesi sonucunda bağımsızlığını kazanan Türkiye Cumhuriyeti, tüm mazlum ülkelere ilham kaynağı oldu. Etkisi kendi coğrafyasının çok ötesine ulaşan bu insanlık eserini 100. yılında anmamak hiçbir koşulda mümkün değildir. Elbette en büyük coşkuyla anacağız, heykellerini dikeceğiz.” dedi.

“Kimsesizlerin kimsesi Cumhuriyet”

Cumhuriyet’in önemine vurgu yapan Başkan Soyer, “Bugün Filistin’de ve dünyanın başka yerlerinde, mazlum milletlerin zor zamanında elini tutan, kimsesizlerin kimsesi Cumhuriyet’tir. Bu yüzden Cumhuriyetimizin 100. yaşını İzmir’de gururla, onurla hatırlayacağız, anacağız.” şeklinde konuştu.

Hibya Haber Ajansı