WWW.URFADABUGUN.COM,Urfa’da bugün,Urfa'nın Kültürü,Şanlıurfa Turizmi,Tarihi Şanlıurfa,Urfa Kültür Sanat
WWW.URFADABUGUN.COM,Urfa’da bugün,Urfa'nın Kültürü,Şanlıurfa Turizmi,Tarihi Şanlıurfa,Urfa Kültür Sanat
GÜNCEL

Kulp’un içme suyu sistemi güçlendiriliyor

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi DİSKİ Genel Müdürlüğü, Kulp Çayı’ndan saniyede 50 litre su alınmasını sağlayacak yeni sistem kuruyor.

Kulp’un içme suyu sistemi güçlendiriliyor
Paylaş:

Diyarbakır Su ve Kanalizasyon İdaresi (DİSKİ) Genel Müdürlüğü, Kulp ilçe merkezinin içme suyu arzını güçlendirmek amacıyla Kulp Çayı’nı destek kaynak olarak sisteme dahil ediyor. Proje kapsamında su alma yapısı, terfi merkezi, toplam 80 metreküp kapasiteli iki modüler depo ve elektromekanik sistem kurulacak.

Çaydan alınacak su, kurulacak depolar ve terfi merkezi aracılığıyla Darabin mevkisindeki arıtma sistemine ulaştırılacak. Projeyle ilçenin yer altı suyuna bağımlılığının azaltılması ve su kaynaklarının çeşitlendirilmesi hedefleniyor.

DİSKİ İşletmeler 1. Bölge Dairesi Başkanı Abbas Aslan, iklim değişikliğinin su kaynakları üzerindeki etkisine dikkati çekerek, “Kulp Çayı’nı içme suyu sistemine dâhil ederek sondajlar üzerindeki baskıyı azaltmayı ve ilçenin su arzını daha dengeli bir yapıya kavuşturmayı amaçlıyoruz” dedi.

Modüler sistem sayesinde çevresel etkinin sınırlandırılması ve taşkın dönemlerinde sistem bileşenlerinin güvenli alana taşınabilmesi planlanırken, yapım işinin 90 takvim gününde tamamlanarak geçici kabule hazır hâle getirilmesi hedefleniyor.

Hibya Haber Ajansı

Bu haber WWW.URFADABUGUN.COM,Urfa’da bugün,Urfa'nın Kültürü,Şanlıurfa Turizmi,Tarihi Şanlıurfa,Urfa Kültür Sanat tarafından yayımlanmıştır. İzinsiz kopyalanamaz, alıntılarda kaynak gösterilmesi zorunludur.

GÜNCEL Haberleri

Yorumlar

Editoryal moderasyon aktif

Yorum Yaz

Yorumunuz incelendikten sonra yayın ilkelerimize uygun bulunması hâlinde yayınlanır. Hakaret, iftira ve reklam içeren ifadeler reddedilir.

adlı okura yanıt yazıyorsunuz.
0 / 2000

Bu içeriğe henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu siz yazın.

```html ```