İSTANBUL (AA) - İstanbul Medipol Üniversitesi Kariyer Merkezi ile Sürdürülebilir Kalkınma UAM tarafından düzenlenen "Sürdürülebilir Kalkınma Fuarı Zirvesi" sona ererken, erkinlik kapsamında öğrenciler iş dünyası ile bir araya geldi.

Üniversiteden yapılan açıklamaya göre, Güney Kampüs Konferans Salonu'nda yapılan zirvenin açış konuşmalarını İstanbul Medipol Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Recep Öztürk ve Kariyer Merkezi ile Sürdürülebilir Kalkınma UAM Müdürü Prof. Dr. Burcu Yavuz Tiftikçigil gerçekleştirdi.

2 gün süren zirveye sürdürülebilirlik alanında çalışmaları bulunan farklı sektörlerden iş dünyasına yön veren 30’u aşkın firma katılırken iş dünyasına ilk adımı atmak için marka temsilcileriyle bire bir görüşme fırsatı elde eden öğrenciler sürdürülebilirliğin 17 maddesi hakkında da bilgi sahibi oldu.

Açıklamada etkinlikteki görüşlerine yer verilen Rektör Yardımcısı Prof. Öztürk, üçüncüsü düzenlenen zirvenin öğrencilerin var olan potansiyellerini daha üst noktaya taşımak için önemli bir fırsat olduğunu belirtti ve şunları kaydetti:

"Kariyer fuarları akademik dünyadan iş dünyasına geçiş için bir basamak. Bugün dünyada yaşanan adaletsizliklere, savaşlara ve genel kapsamda yaşanan sorunlara bakacak olursak sürdürülebilir kalkınma amaçlarının ne kadar önemli olduğunu görebiliyoruz. Umarım yaşadığımız dönemde bu amaçlara odaklanır insanları hüzne acıya boğan girişimlerden tavırlardan uzak dururuz.

Üniversiteler sürdürülebilir kalkınma amaçlarının zaten uygulandığı bir açıdan öğretildiği ve vizyonlarının belirlendiği yerlerdir. Bu anlamda derslerde ve tematik toplantılarda sürdürülebilir kalkınmayı gündeme getirerek üniversiteler önemli bir rol üstlenmekte. Biz de sürdürülebilir kalkınmayı her açıdan benimseyen ve yaygınlaştırması için çaba harcayan bir üniversiteyiz. Bu anlamda çabamıza ortak olan değerli katılımcılara üniversitemiz adına teşekkür ederim."

Kariyer Merkezi ile Sürdürülebilir Kalkınma UAM Müdürü Prof. Dr. Burcu Yavuz Tiftikçigil ise kariyer fuarını bu sene farklı bakış açısıyla düzenlemek istediklerini ifade etti.

Yaşanan sağlık krizlerinin, ekonomik ve sosyal krizlerin, yakın coğrafyadaki savaşların herkesi sürdürülebilir kalkınma elçisi yaptığına dikkati çeken Tiftikçigil, şu ifadeleri kullandı:

"Çorbada fazla ya da az herkesin payının olması gerektiği dönemlerdeyiz. Birleşmiş Milletler tarafından bu süreci tersine döndürebilecek son nesil olarak görülüyoruz. Siz şimdi diyeceksiniz ki ‘Her şey bizi mi buldu?’, hem şans hem şansızlık olarak bunu düşünmek lazım.

Kalkınmayı en iyi şekilde ‘İnsan onuruna yakışır şekilde yaşamak’ olarak tanımlayabiliriz. Dolayısıyla insan onuruna yakışır şekilde yaşamak ve yaşatmak zorundayız. 50-60 yılda ekonomik ve toplumsal olaylara bağlık olarak sistemler değişebilir. Bu değişimlerde sosyal hayatlarımızda dönüşeme sebep olabilir. Bu döneme kadar ekonomik büyüme hepimizin ortak derdiydi ama bu döngünün sonuna geldik. Önümüzdeki süreçte ekonomik büyümeyi değil kalkınmayı öncelikli kılmamız gerekiyor. Bu anlamda sürdürülebilir kalkınmayı önemseyerek zirvemize katkı sağlayan kurum ve kuruluşlara teşekkür ederim."

Zirvenin ikinci gününde Çanakkale 18 Mart Üniversitesi (ÇOMÜ) Sosyal Sorumluluk Proje Koordinatörü Doç. Dr. Hicran Özlem Ilgın da "Sürdürülebilirlik Bağlamında ÇOMÜ Butik" başlıklı konuşma yaptı.