ANKARA (AA) - Elektrik dağıtım şirketi Osmangazi Elektrik Dağıtım Anonim Şirketi (OEDAŞ), Bilecik Şeyh Edebali Üniversitesi 2. Bilim Şenliği’nde hem kullandığı akıllı teknolojiler hem de sosyal sorumluluk projeleri ile yer aldı.

Şirketten yapılan açıklamaya göre, Afyonkarahisar, Bilecik, Eskişehir, Kütahya ve Uşak’taki yaklaşık 3 milyon kişiye güvenli ve sürdürülebilir enerji arzı sağlamak için yenilikçi teknolojiler kullanan OEDAŞ, bu alandaki çalışmalarını Bilecik Şeyh Edebali Üniversitesi 2. Bilim Şenliği'nde tanıttı.

Etkinlik kapsamında, OEDAŞ'ın sosyal sorumluluk projeleri hakkında da bilgi verildi. Sokak hayvanlarının beslenme, barınma ve tedavi ihtiyaçlarının karşılandığı Can Dostlar projesi tanıtılırken, hurda malzemelerden yapılan barınak etkinlik alanına kuruldu. Standı ziyaret eden katılımcılara sokak hayvanlarını beslemeleri için mama verildi.

OEDAŞ'ın omurilik felçli bireylere destek olmak için "Plastik Kapaklar Tekerlekli Sandalyeye Dönüşüyor" sloganı ile sürdürdüğü kampanya için de standa kapak toplama kutusu yerleştirildi.

Açıklamalarda görüşlerine yer verilen OEDAŞ Direktörü Muzaffer Yalçın, gençlerin enerji sektörüne ve teknolojiye yönelik ilgisinden duydukları memnuniyeti dile getirerek, şunları kaydetti:

"İklim krizinin etkileri ile birlikte enerji sektörünün dünyanın öncelikli gündemlerinden biri olduğu bu süreçte gençlerin enerjiye olan ilgisi ve teknolojiye olan hakimiyeti, sektördeki inovasyon ve ilerlemenin itici gücü olacak. Onların katkıları hem akıllı sistemlerin hem de temiz enerji kaynaklarının kullanımı konusunda yeni ufuklar açacak. Biz de OEDAŞ olarak gençlerin bu vizyonunu desteklemeyi, şirketimizin sürdürülebilir geleceğe yönelik taahhüdünün bir parçası olarak görüyoruz. Bilecik Şeyh Edebali Üniversitesi’ne bu güzel etkinlik ve bilime olan katkılarından dolayı teşekkür ediyoruz."