Çin Medya Grubu (CMG) tarafından düzenlenen “Medeniyetler Arası Yolculuk” adlı uluslararası serginin Mısır durağı dün Kahire’deki Çin Kültür Merkezi’nde düzenlenen törenle açıldı.

Çin Komünist Partisi Merkez Komitesi Tanıtım Departmanı Başkan Yardımcısı ve CMG Başkanı Shen Haixiong, törende video aracılığıyla yaptığı konuşmada, Çin Medya Grubu’nun Çin medeniyetini inovatif yöntemlerle tanıtarak, Çin ve Arap ülkeleri arasındaki beşeri ve kültürel temasların yoğunlaştırılmasına, medeniyetler arasındaki diyaloğun ilerletilmesine, Çin ve Arap ülkeleri halkları arasındaki anlayışın arttırılmasına, Çin-Arap ülkeleri kader birliğinin oluşturulmasına katkı yapmaya devam edeceğini vurguladı.

Çin Medya Grubu ve Mısır’daki Çin Kültür Merkezi tarafından ortaklaşa düzenlenen “Medeniyetler Arası Yolculuk” adlı uluslararası serginin Mısır durağı, 2 Kasım’a kadar sürecek.

Serginin açılışına Çin’in Kahire Büyükelçiliği’nden temsilciler ve Mısır’ın kültür ve basın çevrelerinden yöneticiler dahil yüzden fazla konuk katıldı.

Hibya Haber Ajansı