Başkan Gürkan, ESENLİK Şirketinin toplumun gıda ihtiyacını karşılama noktasında regüle görevini yaptığı gibi beton santrali ile de inşaat sektörüne regüle görevini yapacak yeni bir tesisin üretim startını verdiklerini belirterek, "Bu tesisin Malatyamıza, ülkemize ve şehrimizin imarına hayırlı olmasını temenni ediyorum. Deneme üretimleri tamamlanmış olan beton santralimizin üretim startını vereceğiz. Saatte 140 metreküp üretim yapacak olan santralimiz 10 saatte bin 400 metreküp günlük normal kapasite ile çalışırsa 2 bim 500 metreküp beton üretecek. 2 bin 500 metreküp de MESTON Şirketimize ait olan santralimiz üretim yapacak. Malatya’da günlük olarak toplam 5 bin  metreküp beton üretimi yapılmış olacak. Bu yatırımları Malatya’ya kazandırırken bu şehrin piyasa dengesini sağlarken haksız kazançların da önüne geçmiş olacağız.'' şeklinde konuştu.

ESENLİK beton santralinin tam kapasiteli üretime geçtiğini belirten ESENLİK Ticari Direktörü Ömür Yoldaş, “ESENLİK A.Ş. olarak beton sektörüne girmiş bulunmaktayız. Bir hafta boyunca yaptığımız test çalışmaları sonucunda bugün itibariyle tam kapasiteli üretime başladık. Cumhuriyetimizin 100 yılına yakışır bir şekilde Malatya’mıza ve ülkemize hizmet etmekten gurur duyuyoruz.” diye konuştu.

''Çok kısa sürede beton santralini hizmete açtık''

ESENLİK’e ait beton santralinin beton satışına başladığını söyleyen ESENLİK Genel Müdürü Ata Ünlü, “Cumhuriyetimizin 100 yılı kutlamalarına katkı olsun diye beton sektöründeki fiyatları dengelemek amacıyla çok kısa bir sürede beton santralimizi faaliyete geçirdik. Deneme çalışmalarımız tamamlandı. Bugünden itibaren satışa başlayacağız. Malatya’mıza hayırlı olsun.” dedi.

Hibya Haber Ajansı