Osmangazi Belediyesi, ilçedeki liselerde düzenlediği programlarla öğrencilere tarih şuurunu ve milli değerleri anlatarak sevdiriyor. Yıl boyunca çok sayıda kültürel ve tarihi etkinlik düzenleyen Osmangazi Belediyesi bu etkinliklerden birini de Bursa Erkek Lisesi’nde düzenledi. Düzenlenen etkinlikte Bursa Uludağ Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi Tarih Bölümü Öğretim Üyesi Doç. Dr. Hacer Karabağ Arslan, öğrencilere Mustafa Kemal Atatürk önderliğinde milli mücadele dönemi ve Türkiye Cumhuriyeti’nin kuruluş yıllarını anlattı.

Bursa Erkek Lisesi’nde düzenlenen programa; Osmangazi Belediye Başkan Yardımcısı Hüseyin Binbaşı, Doç. Dr. Hacer Karabağ Arslan, öğrenciler ve öğretmenler katıldı. Anlamlı programın sunumundan dolayı Karabağ’a teşekkür eden Osmangazi Belediye Başkan Yardımcısı Hüseyin Binbaşı, “Türk Milleti olarak bizim en büyük kazanımımız egemenlik kayıtsız şartsız milletin ilkesinin teminatı Cumhuriyettir. Bu mirasımızı gelecek nesillere en iyi şekilde aktarmalıyız.” dedi.

 

Programın sonunda Osmangazi Belediye Başkan Yardımcısı Hüseyin Binbaşı, Doç. Dr. Hacer Karabağ Arslan’a sunumundan dolayı teşekkür ederek çiçek takdim etti. 

Hibya Haber Ajansı