Türkiye Cumhuriyeti’nin 100.yılını farklı etkinliklerle kutlayan Muğla Büyükşehir Belediyesi araştırmacı yazar Erol Mütercimler’i Muğla halkıyla buluşturdu. Türkan Saylan Çağdaş Yaşam Merkezi’nde düzenlenen söyleşide Erol Mütercimler Kuvayi Milliye’den Kurtuluş Savaşı’na, Türkiye Cumhuriyeti’nin kuruluşundan Atatürk devrimlerine birçok konuda bilinmeyenleri, yaşanmış gerçek hikayeleri söyleşiye katılanlarla paylaştı. Vatandaşların yoğun ilgi gösterdiği söyleşiye Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Osman Gürün’de katıldı. 

Mütercimler, “Atatürk’te Cumhuriyet fikri ilk defa 1906 yılında ortaya çıktı”

Türkiye Cumhuriyeti’nin kuruluşunun 100.yıl etkinlikleri kapsamında Muğlalılarla buluşan Araştırmacı-yazar Erol Mütercimler Türkiye Cumhuriyeti’ni kuran Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün Türk Milleti’nin karakterine ve adetlerin en uygun olan Cumhuriyet fikrini ilk defa 1906 yılında dile getirdiğini söyledi ve Cumhuriyet’in kimsesizlerin kimsesi olduğunu belirtti.

Başkan Gürün; “Atatürk gibi bir öndere sahip ulusun gelecekle ilgili endişesi olamaz”

Türkiye Cumhuriyeti’nin 100.yılında değerli araştırmacı yazar Erol Mütercimler’i Muğlalı hemşehrileri ile buluşturmaktan büyük mutluluk duyduklarını söyleyen Büyükşehir Belediye Başkanı Dr.Osman Gürün Cumhuriyet’in 100.yılında yapılan ve yapılmayanlardan dersler alarak ikinci yüzyıla Atatürk’ün devrimleri ışığında yürümeleri gerektiğini belirtti. Gazi Mustafa Kemal Atatürk gibi bir öndere sahip ulusun gelecekle ilgili bir endişesi olmaması gerektiğini belirten Başkan Gürün söyleşisi ile zihinleri aydınlatan Erol Mütercimler’e teşekkür etti.

 

Hibya Haber Ajansı