Bakan Yerlikaya, Filistin’de Gazze’de tüm dünyanın gözleri önünde hastaneler, okullar, ibadethanelerin bombalandığını belirterek, “Çocuklar öldürülüyor, kadınlar öldürülüyor, yaşlılar öldürülüyor. Biz Türkiye olarak, tarihin bu en kanlı saldırılarına karşı Filistin davasına sahip çıkıyoruz. 85 milyonun kalbi bugün Gazze’yle, Kudüs’le, Filistin’le birlikte atıyor.” ifadelerini kullandı.

Yardım ellerini Gazze’ye uzatmaya devam edeceklerini söyleyen Bakan Yerlikaya, “Yardım elimizi Gazze’ye uzatmaya devam edeceğiz. Sayın Cumhurbaşkanımızın da ifade ettikleri gibi, yaşanan bu acımasız katliama karşı, küresel vicdanı harekete geçirmek için diplomatik gayretlerimizi sürdürüyoruz.  Barışa giden yolu hep birlikte aramalıyız, çünkü adil bir barışın kaybedeni olmaz.” dedi.

Bakan Yerlikaya, Allah’ın izniyle ülkenin önünde çok aydınlık bir dönem olduğunu kaydederek, “Kendimizle birlikte umudunu bize bağlamış olan tüm kardeşlerimizin huzuru için haha çok çalışacağız, daha çok mücadele edeceğiz.” şeklinde konuştu.

Hibya Haber Ajansı