Konya Büyükşehir Belediyesi’nin ev sahipliğinde gerçekleştirilen UCLG Gala Programı’na katılan İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, Başkan Altay’ı tebrik ederek, “Cumhuriyetimizin 100. yılında, Türkiye Yüzyılı’nda üstlendiği bu görevle AK Parti belediyeciliğinin en güzel örneklerini dünyayla buluşturacağına, emaneti hakkıyla taşıyacağına, devraldığı noktadan çok daha ileriye ulaştıracağına gönülden inanıyorum. Böylesi bir görevin Konya’mız için, ülkemiz için, Türkiye Yüzyılı için hayırlı olmasını diliyorum” dedi.

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş, “Dünya Belediyeler Birliği Başkanı olarak Türkiye’nin en dinamik ve vizyoner belediye başkanlarından birinin seçilmesi bizim için ayrı bir gurur kaynağı. Yeni vazifesinden dolayı başkanımızı tebrik ediyorum. Başkanlığı yürütürken de bu önemli, göreve değerli katkılar sunacağına eminiz” diye konuştu.

Dünya Belediyeler Birliği Başkanı ve Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, Cumhuriyetin 100. yılında 29 Ekim’in hemen öncesinde, Türkiye’ye böylesi güzel bir armağan sunmuş olmanın gururunu ve mutluluğunu yaşadıklarını belirterek, “İnşallah, görev aldığım süre boyunca yerel ve bölgesel yönetimlerin uluslararası alandaki konumunu güçlendirmek için tüm gücümüzle çalışacağız” dedi.

Tüm dünyanın barışa, huzura ve adalete en çok ihtiyaç duyduğu bir dönemde; UCLG olarak daha fazla barış istemekten hiçbir zaman geri durmayacaklarını kaydeden Başkan Altay, “Özellikle işgal edilmiş Filistin topraklarındaki acı tablo, hepimizin yüreğinde derin yaralar açtı. Bölgede barış ve huzur ikliminin hüküm sürmesi; İsrail’in adalet, hukuk ve insan hakları çerçevesinde hareket etmesiyle mümkün olacaktır. Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın da ifade ettiği gibi adil bir barışın kaybedeni olmaz. Bu adalet de ancak; başkenti Doğu Kudüs olan bağımsız bir Filistin devletinin kurulmasıyla sağlanabilir” diye konuştu. 

Dünya Belediyeler Birliği olarak bilinen Birleşmiş Kentler ve Yerel Yönetimler Dünya Teşkilatı (UCLG) Dünya Konseyi, 50 ülkeden 400 yerel yönetim temsilcisinin katılımıyla Konya’da yapılıyor.

Konya Büyükşehir Belediyesi’nin ev sahipliğinde Selçuklu Kongre Merkezi’nde düzenlenen UCLG Dünya Konseyi’nde Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, UCLG Dönem Başkanlığını Uruguay Montevideo Belediye Başkanı Carolina Cosse’den devraldı.

Daha sonra; İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş, AK Parti Yerel Yönetimler Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz, TBMM Sanayi ve Teknoloji Komisyonu Başkanı Mustafa Varank, Konya Valisi Vahdettin Özkan, büyükelçiler, milletvekilleri, belediye başkanları ve davetlilerin katıldığı UCLG Gala Kültürel Programı’na geçildi. 

Programda konuşan UCLG Genel Sekreteri Emilia Saiz, “Uğur İbrahim Altay'a teşekkür ederim. Katılımcılara çok teşekkür ederim. Çok güzel bir katılım var. Hepimiz birbirimizden çok farklıyız ama ortak bir fikirde buluşabileceğimize ve beraber çok güzel işler yapabileceğimize inanıyorum. Hepimiz hep birlikte insanlık için çalışmalıyız ve bu konu üzerinde daha fazla düşünmeliyiz. İleride çok daha güzel işler yapacağımıza eminim. Şu anda bu toplantıda bulunmamızın amacı dayanışmamızı geliştirmektir” diye konuştu.

 

Hibya Haber Ajansı