İSTANBUL (AA) - Global Yatırım Holding ve Global Ports Holding Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Kutman, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı ve Cumhuriyet'in 100. yılını kutladı.

"Yıllar önce ABD’de dünyanın en büyük aracı kurumlarında çalışırken genç yaşta Türkiye’ye dönmeye karar verdim ve ülkeme dönerken aklımda sadece Cumhuriyetimizin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk’ün işaret ettiği gibi ülkemizi muasır medeniyetler seviyesine taşımak için elimden geleni en iyi şekilde yapmak vardı.'' diyen Kutman şöyle devam etti:

'' Bugün tam da Cumhuriyet’in 100. Yılına yakışır bir şekilde gururla söyleyebilirim ki, dünyada kruvaziyer liman işletmeciliği sektörünü başlatan grup olarak dünyanın en büyüğüyüz.1990’ların başında sermaye piyasalarına yapmış olduğumuz katkıları düşününce Atatürk’ün ne kadar vizyoner bir lider olduğunu daha iyi anlıyorum.

Cumhuriyet kurulur kurulmaz onlarca genci yurtdışına eğitime gönderip, sonra ülkemizin kalkınma adımlarının öncüsü yapmıştı. Benim bu yurtdışı deneyimim çok sevdiğim ülkeme fayda sağlamama olanak sağladı. Bu açıdan oldukça gururluyum. Geleceğimizin teminatı olan Cumhuriyetimize nice yüz yıllar diliyorum."