Ankara Büyükşehir Belediyesi (ABB), Başkentlileri kentin dört bir yanında düzenlediği Cumhuriyet Haftası etkinlikleriyle buluşturmaya devam ediyor.

Cumhuriyetin Kuruluş yıl dönümü kutlamaları kapsamında; cadde ve sokaklardaki coşkulu kutlamalar ile vatandaşlar el ele vererek söyledikleri marşlarla 100. yılı coşku yaşatıyor. 

Kadın ve Aile Hizmetleri Daire Başkanlığı öncülüğünde; 3-5 yaş grubundaki 18 Çocuk Etkinlik Merkezine üye 720 çocuk dans gösterileri yaptı, şiirler okudu ve marşlar söyledi.

Ankara Kent Orkestrası, mini konserler, Mehter ve bando takımı da kentin cadde, sokak, simge mekânlar ile prestij parklarında Başkentlilere müzik ziyafeti yaşatıyor.

Atatürk Orman Çiftliği Atatürk Çocukları Parkında gerçekleştirilen Zeynep Bastık ve Selçuk Balcı konserine katılan Ankaralılar, Cumhuriyet sevincini şu sözlerle dile getirdi:

Celal Tosun: “Cumhuriyetimizin yüzüncü yılını kutluyor olmaktan mutlu ve heyecanlıyım. Büyükşehir Belediyesinin böyle güzel bir etkinliği düzenlediği için de mutluyum.”

Hıdır İbrahim Kılıç: “Ailece Cumhuriyet bayramını konser ile kutlamaya geldik. Başkentte bu etkinlikleri sonuna kadar hissediyoruz. Tüm yaz etkinliklere gittik.”

Hibya Haber Ajansı