Ankara Büyükşehir Belediyesi katkılarıyla basılan “Cumhuriyet Erdemdir” adlı kitabın tanıtımının yapıldığı 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı kutlamaları Ufuk Üniversitesi ev sahipliğinde gerçekleşti. Programa; Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, “Cumhuriyet Erdemdir” kitabının editörü Doç. Dr. Rezzan Ünalp ile eserin ortaya çıkmasına katkı sağlayan yazarlar, akademisyenler ve öğrenciler katıldı.

Başkan Yavaş: “Biz gezdiğimiz her yerde Atatürk’ün izini görüyoruz”

Konuşmasında özellikle öğrencilere seslenen Mansur Yavaş, “Cumhuriyet’in 100. yılını kutlarken sizlerle birlikte olmaktan son derece mutluyum. Ben Ankara Büyükşehir Belediye başkanıyım, bu benim için öyle bir şeref ki… Biz gezdiğimiz her yerde Atatürk’ün izini görüyoruz, Birinci Meclisi görüyoruz Cumhuriyet’in kurulduğu yer, ilan edildiği yer. Hemen altında Büyükşehir’in kullandığı Gençlik Parkı var. Bizzat Mustafa Kemal Atatürk’ün emriyle yapılmış bir yer. Atatürk Orman Çiftliği’ne gidiyoruz orada bazı faaliyetlerimiz var. Oralarda Mustafa Kemal Atatürk bizzat adımlayarak bir bataklığı imal ederek tarımın önünü açıyor.” açıklamalarında bulundu.

“Yaşasın Cumhuriyet, ilelebet Cumhuriyet”

Başkent Ankara’yı dünyadaki gelişmiş başkentlerle yarışır hale getireceklerinin altını çizen Yavaş, “Orta Doğu’nun halini görüyorsunuz sevgili gençler… Ne mutlu ki vatanımız var, bayrağımız var bu cumhuriyeti kurup bize emanet eden insanlar var. Unutmamız mümkün mü bunları… İnşallah Cumhuriyetimiz ilelebet yaşayacak. Bizler sahip çıkacağız ve inşallah gelecek yüzyıllara Mustafa Kemal Atatürk’ün bize emanet ettiği Cumhuriyet’i ve şu anda yönettiğimiz başkenti dünyadaki gelişmiş başkentlerle yarışır, Mustafa Kemal Atatürk’ün emanetine uygun bir şekilde, dünyaya yarışır şekilde getirmek de benim görevim, burada sizlerle, gençlerle birlikte inşallah başaracağız. Yaşasın Cumhuriyet, ilelebet Cumhuriyet diyorum. Nice yüzyıllara…” diyerek konuşmasını tamamladı.

Hibya Haber Ajansı