İSTANBUL (AA) - Stellantis, Dare Forward 2030 stratejik planına hızla ulaşırken, markanın net gelirlerinin üçte birini oluşturan Ticari Araçlar İş Birimi, 360 derece hizmet yaklaşımıyla ve bağlantılı hizmetlerle birlikte 5 milyar avro gelir sağlamayı planlıyor.

Şirketten yapılan açıklamaya göre, Stellantis, Citroen, Fiat, Opel, Peugeot, Ram ve Vauxhall'dan oluşan 6 ikonik markasının ticari modellerini kapsayan ve şirketin Ticari Araçlar İş Birimi'ni küresel liderliğe ulaştırmak için geliştirilen stratejik hamlesi, Pro One'ı tanıttı.

Stellantis Pro One müşterileri, sınıfının en iyi Van, Pick-Up, mikro mobilite seçenekleri, öncü ve yeni nesil elektrikli güç-aktarma sistemleri, bağlantılı bir dönüşüm/retrofit ekosistemi, tamamen bağlantılı araç teknolojileri ve profesyonel müşterilerin iş verimliliğini en üst düzeye çıkaran, maliyetleri azaltan ve kârlılığı artıran, kapsamlı bir iş ortaklığı yaklaşımı gibi avantajlardan yararlanacak.

Ticari Araçlar İş Birimi, günümüzde, yıllık 1,6 milyon adetlik satışla Stellantis net gelirlerinin üçte birini oluşturuyor.

Pro One stratejisi, Stellantis'in Dare Forward 2030 stratejik plan hedefine ulaşmasına yardımcı olacak. Şirket, ticari araç net gelirlerinin 2030'a kadar, 2021'e göre 2 katına çıkaracak, yüzde 40 elektrikli araç (EV) satış karmasına ulaşacak ve 5 milyar avro hizmet geliri elde edecek.

Stellantis, Pro One lansmanının bir parçası olarak, her marka için ikinci nesil 0 emisyonlu güç-aktarma sistemleri, benzersiz bir hidrojen çözümü, tam bağlantı ve üst düzey otonom sürüş destek sistemlerini içeren tamamen yeni bir Van serisi tanıttı.

Marka, buna paralel olarak Ram ProMaster EV, 2025 Ram 1500 REV gibi modellerle de ürün gamını elektrikli Van ve Pick-Up araçlarla, Kuzey Amerika’da yeniden canlandırılacak.

- Sektöre liderlik ediyor

Açıklamada görüşlerine yer verilen Stellantis Ticari Araçlar İş Birimi Başkanı Jean-Philippe Imparato, Stellantis'in net gelirlerinin üçte birini ticari araçların oluşturduğuna dikkati çekerek, "Ticari araçlardaki liderliğimizi 6 marka, tek güç konseptiyle daha da ileriye taşımak için Pro One stratejimizi pazara sunuyoruz.

Müşteri beklentileri daha karmaşık ve çeşitli hale geldikçe, her özel gereksinimi özel bir çözümle karşılamak için buradayız. Misyonumuz, dünyanın her yerindeki müşterilerimizle yan yana durmak ve onların gelişmesine yardımcı olacak ürün ve hizmetleri sunmak." ifadelerini kullandı.

Günümüzde Stellantis, "Genişletilmiş Avrupa" pazarında yüzde 31 pay ile, Güney Amerika pazarında ise yüzde 28 pay ile ticari araç satışlarında sektöre liderlik ediyor. Ayrıca Orta Doğu ve Afrika'da ikinci, Kuzey Amerika'da ise üçüncü sırada yer alıyor.

Stellantis, 2021'den bu yana, tamamen elektrikli ticari araç serisiyle, "Genişletilmiş Avrupa" Ticari BEV pazarında yüzde 40'ın üzerinde paya sahip. Tartışmasız lider olmasının yanı sıra hidrojen ve alternatif yakıtlarda ise teknoloji öncüsü olmayı sürdürüyor.

- Stellantis, 34 ülkede 400 küresel ortaklıktan yararlanıyor

Stellantis, 34 ülkede 400 küresel ortaklıktan yararlanıyor. Üretim ve teslimat sürelerini kısaltmak için, ticari araç satışlarının yüzde 50’sini temsil eden dönüşüm ve üstyapı gereksinimlerinde, müşteri, perakendeci ve üretici kesintisiz bir dijital müşteri yolculuğu ile birbirine bağlanıyor.

​​​​​​​Entegre yaklaşım, dönüşüm ve üstyapı sağlayıcılara tamamen dijital bir ekosisteme ortak erişim sağlamayı içeriyor. Dönüşüm ve üstyapı şirketleri, dönüşümleri elektriklendirmek için batarya eklemek yerine aracın kurulu enerjisini kullanan yeni e-Power Take Off (ePTO) çözümünden de yararlanacak.

Dare Forward 2030 stratejik planındaki yedi büyüyen iş kolundan biri olarak, 5 milyar avro hizmet geliri hedefiyle Stellantis, 2023 sonuna kadar yeni Van ve Pick-Up araçların tamamını bağlantılı hale getirecek. 2026'dan itibaren ise müşterilerine kablosuz güncellemeler sağlayacak.

Araçların bağlantılı hale gelmesi, bir taraftan toplam sahip olma maliyetini azaltırken, iş sürekliliği ve verimliliğine odaklanan yeni hizmet paketlerine de olanak tanıyacak. Paketler, EV filolarını optimize etmek için dijital bakım izleme, eko-sürücü koçluğu, görev yönetimi, şarj yönetimi yazılımı ve gerçek zamanlı sürücü uyarıları gibi hizmetler sunacak.

Stellantis Ticari Araçlar İş Birimi Kıdemli Başkan Yardımcısı Xavier Peugeot da Pro One projesinin ticari araçlardaki uluslararası liderliklerini pekiştirme tutkularını yansıttığını kaydetti.