Akşener, etkinlikte yaptığı konulmada “’6 ay dayanmaz.’ diyenlere inat; dimdik ayaktayız ve 6 yaşındayız. Dağılmamızı, parçalanmamızı, yok olmamızı isteyenlere inat; kocaman bir aileyiz ve 6 yaşındayız. Biz bu 6 yılı hiç de kolay geçirmedik. Birileri gibi, yan gelip yatmadık; memleketimizi, köşe bucak gezdik.” ifadelerini kullandı.

Milletin teveccühüne mazhar olmak ışında hiçbir gayretlerinin olmadığını söyleyen Akşener, “Memleketimiz için koyduğumuz, hedefin dışında hiçbir hedefimiz olmadı. Mesela bizim hiç yapışıp kaldığımız koltuklarımız olmadı. Mesela bizim hiç koltuk peşinde pazarlıklarımız, makam peşinde tavizlerimiz, mevki peşinde dostluklarımız da olmadı.” diye konuştu.

Akşener, İYİ Parti’yi milletin iradesinin kurduğunu belirterek, “Biz de her daim, o irade nerede dur derse, orada durduk. Hem de çelik gibi, dimdik durduk. İki ayrı yandan çekiştirilip, birbirinin karşısına dikilen milletimizin barışma ve kucaklaşma yuvası, İYİ Parti’dir. Her türlü zorluğa, her türlü engele rağmen hızla büyüyen bir siyasi parti olarak elbette Türkiye’yi de büyüteceğiz.” dedi.

Cesaretlerini milletten aldıklarını dile getiren Akşener, şunları kaydetti:

“Kararlılığımızı, tarihimizden alıyoruz. Geçmişten aldığımız dersleri geleceğimiz için bir pusula olarak sımsıkı elimizde tutuyoruz. Türk Milleti, o kutlu iradeyi bugün de  yeniden ortaya koyuyor.  Ancak, milletimizin tek beklentisi, iktidar değişimi değil. Türkiye’deki siyasi anlayışın, topyekun değişmesini istiyor.”

Hibya Haber Ajansı