İSTANBUL (AA) - Onkoloji alanındaki uzman isimlerle hastalara onkoloji alanında multidisipliner yaklaşımlarla hizmet veren Medical Point Gaziantep Hastanesi, Tıbbi Onkoloji Uzmanı Prof. Dr. Hakan Büyükhatipoğlu'nu kadrosuna dahil etti.

Hastaneden yapılan açıklamaya göre, Ankara Üniversitesi Tıp Fakültesini 2000'de başarı ile tamamlayan Prof. Dr. Büyükhatipoğlu, iç hastalıkları alanında uzmanlığını Gaziantep Üniversitesinde 2002-2007 yılları arasında gerçekleştirdi.

Bozova Devlet Hastanesinde mecburi hizmet görevini 2008 ile 2010 yıllarında üstlenen Prof. Dr. Büyükhatipoğlu, 2010'a gelindiğinde Amerika Birleşik Devletleri'ndeki MD. Anderson Cancer Center'da görev yaptı ve sonrasında Gaziantep Üniversitesinde yan dal branşı olan Tıbbi Onkoloji alanında 2012-2015 yıllarında eğitim gördü. Daha sonra Milan'da European Institute of Oncology Clinical Research Fellowship’te 2014 yılında görev yaptı.

Türkiye'nin birçok yerinde görev alan Prof. Dr. Büyükhatipoğlu'nun ulusal ve uluslararası alanda birçok araştırma yayını ve uluslararası hakemli dergilerde yayımlanan makalesi bulunuyor.

Büyükhatipoğlu'nun ilgi alanlarında meme kanseri, moleküler onkoloji ve hedefe yönelik tedaviler, immünoterapi, akciğer, kolon, mide, pankreas, over, endometrium, serviks, mesane, prostat, testis, lenfomalar ve diğer kanserler olarak öne çıkıyor, tedavi yöntemleri arasında ise immünoterapi ve akıllı ilaç uygulamalarının bulunduğu belirtiliyor.